O licitație organizată de Primăria Casimcea, județul Tulcea a ajuns în atenția CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)
O licitație organizată de Primăria Casimcea, județul Tulcea a ajuns în atenția CNSC. Ce decizii au fost
09 Dec, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
526
Marime text
- Licitația pentru atribuirea contractului de lucrări, având ca obiect „Extindere canalizare în localitatea Casimcea, comuna Casimcea, județul Tulcea” s-a aflat pe masa Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor
- Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris
- În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar,Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins excepția nemotivării contestației invocată de autoritatea contractantă Primăria Casimcea
- Totodată, CNSC respinge, ca nefondată, contestația formulată de PASIROM INTERACTIV SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă, precum și solicitarea contestatoarei de obligare a autorității contractante la plata cheltuielilor efectuate pentru soluționarea contestației
- Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 3444 / C7 / 3397 din 04.12.2024 la contestația nr.1697/01.10.2024, formulată de PASIROM INTERACTIV SRL, lider al asocierii PASIROM INTERACTIV SRL - INTERACTIVE DESIGN SRL, cu sediul în Bucureşti, în cadrul procedurii simplificate organizată pentru atribuirea contractului de lucrări, având ca obiect „Extindere canalizare în localitatea Casimcea, comuna Casimcea, județul Tulcea”, cod CPV 45232400-6 Lucrări de construcții de canalizare de ape reziduale (Rev. 2), de către Primăria Casimcea, județul Tulcea în calitate de autoritate contractantă, vezi secțiunea „documente”.
Compania contestatară a solicitat: admiterea contestaţiei, şi, pe cale de consecinţă anularea tuturor actelor autorităţii contractante ce au stat la baza emiterii adresei privind comunicarea rezultatului procedurii respectiv, dar fără a se limita la, rapoartele intermediare, procesele verbale ce au stat la baza emiterii actelor nelegale, raportul procedurii; anularea raportului procedurii; obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii de atribuire, respectiv reluarea procesului de evaluare și stabilirea ofertantului câştigător, cu luarea în considerare a prevederilor documentaţiei de atribuire si a legislaţiei incidente; asigurarea accesului la dosarul constituit la Consiliu, în temeiul art. 19 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și obligarea autorităţii contractante la plata cheltuielilor efectuate pentru soluţionarea contestaţiei, în temeiul dispoziţiilor art. 29 alin.
(6) din Legea nr. 101/2016, coroborate cu cele ale art. 451-453 din Codul de procedură civilă.
Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar,Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins excepția nemotivării contestației invocată de autoritatea contractantă Primăria Casimcea.
Totodată, CNSC respinge, ca nefondată, contestația formulată de PASIROM INTERACTIV SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă, precum și solicitarea contestatoarei de obligare a
autorității contractante la plata cheltuielilor efectuate pentru soluționarea contestației.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
Despre Pasirom Interactiv SRL
Potrivit termene.ro, Pasirom Interactiv SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul social în București, Sector 3, Intrarea Horbotei, nr. 4 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
Firma are un punct de lucru în Murighiol și unul în Tulcea.
Asociați cu părți egale și administratori sunt Maria Pascu și Marian D. Pascu, numele lor regăsindu-se și în Amira Property SRL, iar Maria Pascu figurând și în Delta Dreams SRL.
Pasirom Interactiv SRL figurează cu 17 achiziții directe (Comuna Slava Cercheză, Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu Tulcea, Școala cu Clasele I-VIII Ioan Nenițescu Tulcea printre autoritățile contractante) și opt contracte publice (Comuna Somova, Comuna Blejoi, Orașul Boldești-Scăeni, Comuna Beștepe printre autoritățile contractante).
În 2022, societatea a declarat 48 de angajați, profit peste 1,44 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 10,62 de milioane de lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor obligă Primăria Tulcea să reevalueze o ofertă în cadrul licitației de reabilitare a unui imobil de pe strada Păcii din municipiu (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii