O nouă achiziție în cadrul proiectului de „Restaurare, conservare, amenajare și valorificare cultural – turistică a Cetății Carsium” de la Hârșova
O nouă achiziție în cadrul proiectului de „Restaurare, conservare, amenajare și valorificare cultural –
10 Jan, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
207
Marime text
- UAT Județul Constanța a semnat la data de 09.07.2018, contractul de finanțare nr. 2658, aferent proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – turistică a Cetății Carsium”
- Prin implementarea acestui proiect se urmărește ca județul Constanța, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potențialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților și regionale
- Consiliul Județean Constanța a lansat un anunț de selecție de ofertă pentru servicii de digitizare în cadrul proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea si valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium Hârșova
- Valoarea estimată este de 56.250 lei fără TVA
- Criteriul de atribuire și factorii de evaluare: „prețul cel mai scăzut”
- Termenul limită de depunere a ofertelor este 17.01.2025, ora 12:00
UAT Județul Constanța a semnat la data de 09.07.2018, contractul de finanțare nr. 2658, aferent proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – turistică a Cetății Carsium”.
Prin implementarea acestui proiect se urmărește ca județul Constanța, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potențialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților și regionale.
Castrul roman Carsium este situat pe teritoriul localității Hârșova, județul Constanța. Castrul a fost întemeiat de Traian în anul 103 pe locul unei așezări dace. În secolul X sau XI, bizantinii construiesc aici o cetate.
Numele de Carsium este un toponim de origine tracă ce apare în izvoarele literare antice. Carsium a făcut parte din ansamblul de fortificații romane, construite de-a lungul limes-ului dunărean.
Marele neajuns al cetății este acela că în mare parte este suprapus de așezarea modernă Hârșova.
Deși se află pe lista monumentelor istorice (cod CT-I-s-A-02676) cetatea nu reprezintă încă un obiectiv turistic accesibil.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020 și etapizat în cadrul Programului Regional Sud - Est 2021 – 2027.
În aceste moment stadiul lucrărilor este de 70%, proiectul fiind fazat.
Valoarea totală a investiției conform actualizării din 2024 este de 13.335.571,37 lei fără TVA, respectiv 15.843.256,02 lei cu TVA, din care valoarea C+M 10.881.662,13 lei fără TVA, respectiv 12.949.177,93 lei cu TVA.
Consiliul Județean Constanța a lansat un anunț de selecție de ofertă pentru servicii de digitizare în cadrul proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea si valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium Hârșova".
Valoarea estimată este de 56.250 lei fără TVA.
Criteriul de atribuire și factorii de evaluare: „prețul cel mai scăzut”.
Pot participa la achiziție toţi operatorii economici interesaţi indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP.
În condiţiile în care oferta declarată câştigătoare se regăseşte în catalogul electronic, achiziţia directă se va realiza prin intermediul SEAP.
Oferta va fi însoţită de scrisoarea de înaintare, conform Formular 1, din secţiunea Formulare și se transmite la adresa de e-mail licitatii@cjc.ro sau o vor depune, în plic la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, B-dul Tomis nr. 51, Municipiul Constanţa cu Scrisoarea de înaintare conform Formular 1, în care se va preciza obiectul achiziţiei.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 17.01.2025, ora 12:00.
Ofertele depuse după termenul limită se consideră întârziate şi vor fi respinse.
În situaţia în care în conţinutul specificaţiilor tehnice sunt indicate o anumită sursă, producţie, procedeu special, o marcă de fabrică sau de comerţ, un brevet de invenţie, o licenţă de fabricaţie etc., acestea se vor interpreta prin alăturarea menţiunii „sau echivalent”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Actualizarea costurilor proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium” intră la vot în ședința de CJC (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii