O nouă acțiune a polițiștilor din Constanța, pe linia prevenirii înșelăciunii prin ,,Metoda Accidentul”
O nouă acțiune a polițiștilor din Constanța, pe linia prevenirii înșelăciunii prin ,,Metoda Accidentul”
12 May, 2021 14:56
ZIUA de Constanta
1797
Marime text
- Acțiunea se defășoară pe raza municipiului Constanța, scopul polițiștilor fiind acela de a identifica soluţii optime pentru prevenirea victimizării cetăţenilor.
Acțiunea se defășoară pe raza municipiului Constanța, scopul polițiștilor fiind acela de a identifica soluţii optime pentru prevenirea victimizării cetăţenilor.
În prezent, este necesară reiterarea importanței unei atitudini precaute față de mesajele alarmiste/apelurile telefonice la ore târzii din noapte (care limitează posibilitatea de reacție a victimelor), venite din partea necunoscuților, care, pretinzând o calitate oficială (avocat, procuror, medic etc.), solicită sume de bani în vederea rezolvării unui accident rutier în care este implicată o persoană apropiată.
Reamintim faptul că soluționarea unui astfel de eveniment nu depinde de remiterea vreunei sume de bani, indiferent de titlul cu care este cerută (cheltuieli medicale, despăgubiri, mită etc.).
În acest context, polițiștii i-au sfătuit pe cetățeni să manifeste prudenţă în cazul în care primesc un astfel de telefon, să nu acționeze sub imperiul emoţiilor cauzate de cele aflate şi, sub nicio formă, să nu transfere bani pe numele unor persoane necunoscute. Totodată, polițiștii îi îndrumă pe cetățeni:
- Verificați dacă situaţia de urgenţă este reală, prin contactarea telefonică a rudei respective!
- Nu efectuați niciun transfer bancar!
- Nu înmânați bani unor persoane necunoscute care se prezintă la ușa dumneavoastră!
- Sunați la numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiți, spuneți despre ce este vorba, interesați-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.
- Nu primiți în locuință persoanele care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori, etc.)
- Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet, mai ales dacă provin de la persoane necunoscute!
- Dacă faceţi cumpărături online, folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs, care permite deschiderea şi verificarea coletului la primire, pentru a putea refuza efectuarea plăţii în cazul în care bunul nu corespunde descrierilor iniţiale!
Sursa foto: IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii