Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar la Constanța

ro

05 Sep, 2024 15:04 265 Marime text
Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-TătarUniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în zilele de 6 și 7 septembrie cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar.
Potrivit reprezentanților UDTTMR, ediția de anul acesta a festivalului se va deschide oficial vineri, 6 septembrie, ora 17.00, cu Parada Portului Popular.

Defilarea ansamblurilor participante la festival se va desfășura pe traseul Sala Sporturilor Constanța – Faleza Cazinoului. Spectatorii vor putea admira pe traseu atât ansambluri ale minorităților naționale din România, cât și ansambluri din Turcia, Bulgaria, Georgia, Lituania, Macedonia.

Sâmbătă, 7 septembrie, în cea de-a doua zi a festivalului, toate ansamblurile vor evolua pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu ora 17.00. Accesul la spectacol este gratuit.

„Și anul acesta păstrăm tradiția acestui eveniment care, la fiecare început de toamnă, pune Constanța pe harta manifestărilor dedicate multiculturalității. Ne bucurăm să avem din nou alături prieteni ai comunității atât din România, cât și din străinătate, și să putem bucura, astfel, publicul din Constanța cu frumusețea și bogăția numeroaselor culturi reprezentate. Îi invităm pe constănțeni, dar și pe turiștii care se află încă pe litoral să ne însoțească la parada de vineri, 6 septembrie, și să admire ansamblurile participante pentru evoluția din spectacolul care va avea loc pe data de 7 septembrie.”, a declarat președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep.

Citește și: 

„Cuvinte și expresii uzuale în limbile tătară-română”, o nouă carte publicată de UDTTMR cu sprijinul DRI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii