Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă licitație anulată. Este vizată reabilitarea a uneia dintre cele mai vechi unități de învățământ din Dobrogea!

ro

09 Oct, 2023 12:51 1236 Marime text

Primăria Constanța a anulat pentru a patra oară pe 6 octombrie a.c. licitația pentru serviciul de elaborare documentație tehnico-economică (PAC, POE, PT, DE și asistență tehnică) și execuție lucrări, aferentă obiectivului de investiții "Reabilitare clădire Colegiul National Mihai Eminescu".
Motivul anulării a fost faptul că în cadrul achiziției au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică (PAC, POE, PT, DE și asistență tehnică) și execuție lucrări, aferentă obiectivului de investiții „Reabilitare clădire Colegiul National Mihai Eminescu" a fost din nou la licitație de Primăria Constanța pe 5 august a.c..

Valoarea totală estimată a fost de 15.184.321.63 lei.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Elaborarea documentației tehnico-economice (studii de teren, expertiză tehnică, DALI, PT, DTAC, avize,altele) trebuie realizată în patru faze, după cum urmează:
1. Faza I. Elaborare studii de teren (studiu geotehnic, studiu topografic), expertiză tehnică
2. Faza II. Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor
3. Faza III – Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor (POE), Proiect Tehnic (PT), Caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE)
4. Faza IV - Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.


Documentul presupune executarea lucrărilor de intervenţie de urgenţă pentru învelitoare şi gard existent la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. Clădirea în care funcţionează colegiul a fost construită între anii 1906 şi 1908, ulterior amplasându-se un nou corp de clădire.

În ultimii 36 de ani, imobilul nu a fost renovat, cu excepţia unor lucrări de consolidare în urma cutremurului din 1977.

Corpul situat pe strada Traian este monument istoric de importanţă naţională.

Incinta liceului se situează în situl urban Peninsula Constanţa şi în situl arheologic oraşul antic Tomis.

Gardul colegiului a fost construit în jurul anului 1962, odată cu extinderea lui.


De la punerea în funcţiune (1962) şi până în prezent, gardul nu a fost reabilitat.

Lipsa hidroizolaţiei, faptul că pe această porţiune gardul funcţionează şi ca zid de sprijin, precum şi lucrările de infrastructură executate în urmă cu cinci ani în zona peninsulară au dus la avarierea acestuia.

Reamintim, pe 23 iulie a.c., Primăria Constanța a anulat pentru a treia oară licitația pentru serviciul de elaborare documentație tehnico-economică și execuție lucrări, aferentă obiectivului de investiții "Reabilitare clădire Colegiul Național Mihai Eminescu" deoarece nu au existat ofertanți.


PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

A fost scos la licitație contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a clădirii Colegiului Național Mihai Eminescu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii