Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:14 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă performanță pentru studentul plutonier Costin Ghețu, anul IV la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

ro

04 Dec, 2022 08:19 1205 Marime text

Costin Ghețu, foto: Facebook/ MApN
O nouă performanță pentru studentul plutonier Costin Ghețu, anul IV la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, un împătimit al sportului de contact Jiu-Jitsu.

El a participat sâmbătă, 26 noiembrie, alături de sportivi din întreaga lume, la competiția internațională „Abu-Dhabi AJP Tour Târgu Mureș”, unde a obținut locul II, pierzând finala la decizie.


Costin Ghețu îmbină într-un mod fericit școala cu pregătirea sportivă permanentă în cadrul bazei sportive a Academiei Navale și nu ratează nicio competiție unde poartă cu mândrie echipamentul cu însemnele școlii în care se formează pentru viitoarea carieră de ofițer în Forțele Navale Române. În ce constă secretul succesului său la toate competițiile la care participă? Rigoare și dorința de a se autodepăși.
 

Felicitări și mult succes atât la competițiile sportive viitoare, cât și la pregătirea pentru examenul de diplomă pe care îl va susține în vara anului 2023., transmit reprezentanții MApN. 




Despre Academia Navală „Mircea cel Bătrân” 

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța este o instituție de învățământ superior din România.


Academia își are originea în „Școala Flotilei”, înființată prin Decizia Ministerului de Război nr.15/17.11.1872 cu sediul la Galați. Cursurile aveau o durată de doi ani, iar ofițeri și subofițeri pregătiți în școală au îndeplinit diferite funcții de la bordul navelor Marinei Militare, dar și ale Flotei Comerciale Române.

La 26 februarie 1896 s-a înființat Școala de Aplicație a Sublocotenenților de Marină, ce a funcționat la Galați până în anul 1901 când a fost mutată la Constanța. La 29 octombrie 1909, își schimbă denumirea în Școala Navală Superioară, a funcționat la Constanța până la primul război mondial. Aceasta și-a reluat activitatea la 9 iunie 1920.

Secția de Marină Comercială a fost înființată la 1 octombrie 1938.

În anii '70, în cadrul Școlii de Ofițeri Activi de Marină, a funcționat și "Școala de Ofițeri de Rezervă de Marină", cu durata de 6 luni pe serie, în cadrul căreia erau pregătiți ingineri absolvenți de facultăți tehnice, în contextul satisfacerii stagiului militar cu termen redus, timp de 6 luni. La absolvire, elevii primeau gradul de sublocotenent în rezerva Marinei Militare, mai multe serii, de cca 70 de elevi, organizați la fiecare serie într-o companie, absolvind această școală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii