Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă tentativă de phishing prin SMS în numele Poștei Române

ro

09 Aug, 2024 15:09 184 Marime text


Compania Națională „Poșta Română” atrage atenția tuturor clienților săi asupra celei mai recente campanii de phishing care folosește identitatea companiei pentru a înșela utilizatorii. În ultimele zile, au fost raportate numeroase cazuri în care atacatorii trimit mesaje tip SMS - smishing ce par a fi de la Poșta Română, solicitându-le destinatarilor să acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrării unui colet, transmite un comunicat din partea Poștei Române.
 
Atenție! Mesajele conțin un link scurtat (short URL) care redirecționează utilizatorii către un website ce imită vizual pagina oficială a Poștei Române. Scopul acestei pagini false este de a colecta informații sensibile, cum ar fi datele personale sau detaliile financiare ale victimelor.
 
Compania Națională „Poșta Române” le reamintește tuturor persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitării. În plus, iată ce trebuie să faceți dacă primiți un astfel de mesaj suspect:
 
  • Nu acționați impulsiv. Citiți cu atenție conținutul mesajului și verificați dacă există detalii care par suspecte sau neobișnuite.
  • Nu deschideți mesajul. Marcați-l imediat ca Spam.
  • Nu accesați link-ul. Orice link dintr-un SMS care vă solicită informații personale trebuie considerat suspect.
  • Faceți o sesizare. Raportați orice astfel de incident către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) la adresa: https://dnsc.ro/contact.
 
Poșta Română subliniază că nu solicită niciodată clienților să furnizeze informații bancare confidențiale, numere de card sau coduri PIN și nici efectuarea de plăți online ale unor taxe de livrare și recomandă tuturor clienților să fie extrem de vigilenți.
 

„Fiți precauți și informați și nu divulgați niciun fel de date personale sau financiare în urma unor astfel de solicitări”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Atenție la linkurile primite pe telefon! Identitatea Poștei Române folosită în diverse campanii de tip Scam





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii