Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O perioadă în care se plătesc datoriile karmice Ce spun astrele despre cei implicaţi în dosarul „Containerul"

ro

25 May, 2011 03:17 4192 Marime text

mv.jpgSăptămâna nu a început foarte bine pentru vameşii, afaceriştii şi politicienii reţinuţi sau doar audiaţi în dosarul Containerul. Mircea Banias, Laurenţiu Mironescu, Eugen Bogatu sau Valentin Ţiripan sunt numai câţiva dintre cei care şi-au început săptămâna la DNA. Astrologul Monica Vasiliev ne descifrează ce spun stelele despre cei implicaţi în aşa-numitul dosar „Containerul".

În primul rând, trebuie să vorbim de conjunctura astrală din această perioadă, una marcată de tensiuni profunde cu repercusiuni la nivelul întregii societăţi. Este vorba de aspectele formate de Uranus în Berbec, Pluto retrograd în Capricorn şi Saturn retrograd în Balanţă. Cei mai vizaţi sunt cei născuţi în Berbec, Balanţă, Rac şi Capricorn, sau persoanele cu o preponderenţă de planete în aceste semne. Toate trei sunt planete transpersonale, care se mişcă lent, şi au un impact puternic asupra valorilor sociale, mai ales că, fiecare în felul lor, sunt asociate puterii şi normelor. Aflându-se în semne cardinale, de acţiune, planetele vor determina schimbări bruşte, radicale, colective. Tensiunile dintre Pluto şi Saturn retrograde scot la iveală secrete din trecut, pun problema legitimităţii celor aflaţi în poziţii de putere şi modul în care a fost folosită aceasta. Mai ales că Pluto în Capricorn se va „încăpăţâna" să menţină poziţia de putere, precum şi eventualele secrete asociate acesteia şi va rezista oricărei încercări de inovaţie/schimbare a status-quo-ului. În această poziţie, se declanşează drame si crize profunde, care au legătură cu banii, cu puterea acumulată, statutul social. Pe de altă parte, Saturn retrograd în Balanţă (planeta este în domiciliu) pune chestiunea echităţii şi a respectării legilor, mai ales retrospectiv. În cazul în care a existat un abuz de putere, acesta va fi corectat rapid şi drastic. Putem vorbi chiar de o perioadă în care se plătesc datoriile karmice. Uranus în Berbec acţionează ca un catalizator în această direcţie a acţiunilor decisive, a schimbărilor dramatice, a scoaterii la lumină, fără menajamente a secretelor.

Despre Laurenţiu Mironescu, se poate spune că este printre cei mai afectaţi de această conjunctură. Uranus, planeta schimbărilor bruşte, radicale, se află în conjuncţie aproape perfectă cu Soarele acestuia. Putem vorbi de o schimbare de direcţie în viaţa acestuia, şi nişte conflicte puternice care îl vor obliga să-şi reevalueze valorile şi felul de a privi viaţa.

Pentru Mircea Banias, aspectul Uranus-Pluto-Saturn afectează sectorul comunicării. Apar neînţelegeri, disensiuni care pot degenera în conflicte deschise, însă acestea pot fi aplanate dacă nativul va da dovadă de diplomaţie.

Eugen Bogatu, în schimb, beneficiază, în această perioadă, de o conjunctură relativ favorabilă. Tranzitul planetei Venus, micul benefic, îi uşurează acestuia într-o oarecare măsură situaţia. Totuşi, acesta s-ar putea simţi mai degrabă „provocat" de evenimentele care se petrec în jurul său şi ar putea reacţiona extrem de dur.

Marian Iordănescu ar putea percepe perioada aceasta ca fiind una în care îi este testată „zona de confort". Aceasta s-ar putea traduce printr-o serie de circumstanţe care îl vor împinge pe nativ să-şi schimbe obiceiurile, să-şi asume responsabilitatea pentru propriile acţiuni.

Sorin Budai, în schimb, este afectat mai degrabă de tranzitul lui Neptun în Peşti. Această înseamnă, pe de o parte, o mai mare empatie, creativitate, dar, pe de altă parte, un refuz de a accepta realitatea şi consecinţele propriilor acţiuni. Neptun în Peşti acţionează de cele mai multe ori ca o sabie cu două tăişuri - nativul este convins că acţiunile sale sunt justificate şi refuză realitatea obiectivă, precum şi o tendinţă spre excese de toate felurile.

Valentin Ţiripan se numără printre cei afectaţi de tranzitul lui Saturn prin Balanţă. Acesta se află în opoziţie cu poziţia pe care Saturn o ocupă în astrograma natală, ceea ce face ca efectele karmice să fie şi mai acut resimţite. În cazul său, Saturn acţionează precum un judecător dur, neiertător, dar, în acelaşi timp, drept.

Pentru Aurelian Pilcă, opoziţia Uranus-Saturn se situează pe axa Nodul Nord-Nodul Sud. Este momentul ca acesta să înveţe că trebuie în primul rând să acţioneze singur, să se bazeze pe propriile forţe şi să spună lucrurilor pe nume. Deşi, cu această poziţie, una dintre cele mai mari temeri este cea de a fi judecat de ceilalţi, nativul va trebui să înveţe că trebuie să înfrunte acest tip de situaţii cu hotărâre şi demnitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 25 May, 2011 08:57 Astrele le aduc noroc dar fiind in conjuctura cu DNA apare ghinionul ce se va solda cu citiva ani de inchisoare.