Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O veste devastatoare pentru DNA“ Mazăre se laudă cu un presupus protest al Ministerului Justiţiei din Liechtenstein faţă de Ministerul Justiţiei din România (document)

ro

03 Oct, 2014 00:00 2460 Marime text
Primarul Radu Mazăre a făcut, la începutul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa de ieri, o serie de declaraţii legate de Dosarul Henri Coandă. Oarecum entuziasmat, edilul-şef a anunţat că DNA şi Ministerul Justiţiei din România ar fi primit sau ar urma să primească un document din partea Ministerului de Justiţie din Liechtenstein.

„Am o veste devastatoare pentru ăştia de la DNA. Nişte documente devastatoare pe care le depun la Înalta Curte. Şi eu am primit documentul, şi Ministerul Justiţiei din România din partea Ministerului Justiţiei din Liechtenstein, şi o să-l depunem la Înalta Curte săptămâna viitoare, când o să cer ridicarea interdicţiei de părăsire a ţării (n.r. în Dosarul Henri Coandă)“, a menţionat, ieri, şeful municipalităţii constănţene.
Întrebat despre ce documente este vorba, Mazăre a fost extrem de evaziv. „L-a primit oficial Ministerul Justiţiei din România, trebuie să răspundă el. Este un protest adresat Ministerului Justiţiei din România de către ministrul Justiţiei din Liechtenstein, privitor la modul în care au folosit documentele trimise de Liechtenstein. Citiţi-le! Orice probă care se obţine trebuie obţinută legal, printr-o comisie rogatorie“, a subliniat primarul municipiului Constanţa.
 
Amintim că, pe data de 16 aprilie a acestui an, prin intermediul comunicatului nr. 458/VIII/3, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au anunţat că, pe 15 aprilie, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Mazăre Radu Ştefan sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii. Conform DNA, din ordonanţa privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmită de procurori, a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora „în declaraţiile de avere formulate în datele de 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Mazăre Radu Ştefan, nu este trecut contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel“. „În acest cont, a fost virată de către o societate comercială, la data de 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro. Astfel, această informaţie nu apare nici la rubrica IV - 1, respectiv active financiare - conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5000 de euro. De asemenea nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al suspectului, la rubrica VII - venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat“, se mai arată în informarea celor de la DNA.

Senatorul Mazăre, complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii  

Mai mult decât atât, reamintim că, pe data de 17 aprilie, prin intermediul comunicatului nr. 462/VIII/3, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din DNA a transmit că, „la datele de 7 aprilie 2014, respectiv 15 aprilie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Mazăre Alexandru, senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii“.
 
„Din ordonanţele privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmite de procurori, a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora: În declaraţia de avere formulată la data de 29 mai 2012, Mazăre Alexandru nu a menţionat contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, a fost virată, de către o societate comercială, la datele de 13 septembrie 2011 şi 6 decembrie 2011, suma totală 80.000 de euro. Această sumă de bani reprezenta o parte din banii primiţi, cu titlu de mită, de către fratele său, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în schimbul efectuării de către acesta de demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu, cât şi în afara lor, în vederea câştigării licitaţiei organizate de RAEDPP Constanţa, pentru construirea de locuinţe modulare în cadrul Campusului Social Henri Coandă“, potrivit DNA.
 
În secţiunea „Documente“ pot fi citite trei comunicate DNA privind Dosarul Henri Coandă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii