Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:20 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OCPI Constanţa înregistrează electronic limitele teritoriale

ro

12 Oct, 2010 00:00 3444 Marime text
ocpi_-_stere_sponte_01.jpgOficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa are ca prioritate definitivarea Programului „Registrul Electronic al Unităţilor Administrativ-Teritoriale“ (reluat).

Directorul OCPI Constanţa, Stere Sponte, ne-a declarat că programul de înregistrare pe suport electronic a limitelor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa a demarat pe 25 august şi are ca termen de finalizare 1 noiembrie. Au fost numite comisii de delimitare, prin ordin al prefectului, şi urmează ca după efectuarea grăniţuirii, limitele actualizate ale comunelor, oraşelor şi municipiilor să fie înregistrate în format electronic. Toate datele se centralizează la Fondul Naţional Geodezic, care le utilizează în elaborarea hărţilor. Dacă cei ce conduc unităţile administrativ-teritoriale se înţeleg, la întrunirile de grăniţuire se semnează documentele necesare pentru actualizarea limitelor, iar dacă nu, urmează pasul doi: medierea la prefect. Dacă nici la Prefectură nu se ajunge la un acord între reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale implicate, limitele se stabilesc de către OCPI, în raport cu toate documentele existente în arhivă referitoare la graniţele respective. Potrivit lui Stere Sponte, OCPI face o propunere privind limitele către Guvernul României, care emite legea în baza căreia sunt actualizate graniţele. 

Pregătiri pentru recensământul din 2011

„Cam 80% dintre factorii implicaţi se vor înţelege. Problema este că 20 - 30 dintre graniţe nu le vom putea stabili nici la mediere“, a afirmat directorul OCPI Constanţa, adăugând că în judeţul Constanţa, pentru cele 70 de unităţi administrativ-teritoriale, există 159 de limite. „Stabilirea acestor limite este necesară pentru alocarea numerelor cadastrale, la elaborarea PUG-urilor de către unităţile administrativ-teritoriale, în accesarea fondurilor europene, pentru efectuarea bilanţului teritorial, iar toate datele se trimit la Statistică“, a afirmat Stere Sponte. Şeful OCPI Constanţa a precizat că înregistrarea electronică a graniţelor trebuie definitivată cât mai repede, având în vedere faptul că în 2011 urmează să aibă loc recensământul agricol, al populaţiei şi al locuinţelor, fiind necesară actualizarea datelor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii