Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ANR Constanța despre accidentul de navigație de la Sf .Gheorghe Este posibil ca nava implicată să fie cea care a apărut în presa bulgară

ro

19 May, 2024 13:45 807 Marime text









Referitor la accidentul de navigație de la Sf Gheorghe, ce s-a petrecut ieri în Marea Neagră, Mihaela-Elena Mergeane Procuror General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, aduce primele precizări.
 
 

„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța efectueză cercetări în legătură cu coliziunea dintre cele 2 nave. În urma coliziunii, una dintre nave s-a scufundat, iar cealaltă navă, după ce a ajutat la salvarea membrilor echipajului, a  părăsit apele teritoriale ale României, îndreptându-se spre Bulgaria, respectiv portul Varna”, declară procurorul.

 
Aceasta mai specifică că, în continuare, se fac cercetări împreună cu autoritățile bulgare.
 
 
De asemenea, și Autoritatea Navală Română, prin Cosmin-Laurențiu Dumitrache, directorul General al Autorității Navale Române (ANR) declară că este posibil ca în informațiile apărute în presa bulgară să fie vorba de nava implicată în acest incident..
 

„Conform celor apărute în presa bulgară, se regăsesc anumite avarii, în urma cărora poate apărea presupunerea că nava respectivă a fost implicată într-o coliziune cu nava care s-a scufundat, dar aceste lucruri se vor stabili cu exactitate în urma unei anchete ce este în prezent în desfășurare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Cu siguranță, vor fi cerute informații oficiale din partea autorităților bulgare și sperăm că vor aduce lumina în această situație”

 
De asemenea, directorul ANR punctează că nava aflându-se în momentul coliziunii în afara apelor noastre teritoriale,„ nu era obligată să raporteze către autoritățile române incidentul și se putea deplasa către următorul punct de escală, unde are obligația de a raportării evenimentelor de pe parcursul voiajului”.
 
Conform oficialului ANR, partea română nu a primit nicio informație oficială că nava Michel prezenta avarii, partea din provă.


Citește și
Noi informații despre accidentul de navigație de la Sf. Gheorghe (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii