Oficial de la COTAR. Protestul transportatorilor se amână în așteptarea modificării legislative
Oficial de la COTAR. Protestul transportatorilor se amână în așteptarea modificării legislativePeste 5.000 de taximetriști și transportatori rutieri de persoane din București și alți peste 40.000 din toate marile orașe ale țării așteaptă materializarea acestei OUG promise de șapte ani, pentru scoaterea în afara legii a celor care fac transport neautorizat și nelicențiat, periclitând atât activitatea firmelor care respectă legislația în vigoare, cât și viața persoanelor care folosesc transportul rutier.”În urma întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, am luat această decizie, deoarece ministrul Transporturilor a promis că în cel mult două săptămâni se va modifica legislația, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie eliminată pirateria și să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat” - au transmis reprezentanții COTAR.
Protestul a fost anunțat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenței neloiale cu sprijinul autorităților statului care au tolerat pirateria și firmele care au funcționat fără să respecte legile.
În România sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi și închiriere, precum și cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate. Toți acești trasnportatori sunt piratați zi de zi de cei care fac concurență neloială și evaziune fiscală. OUG promisă de ministrul Transporturilor va restabili o situație de normalitate și de legalitate.“Domnul ministru Felix Stroe și-a luat angajamentul ferm ca la ședința de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanța de Urgență care să elimine sintagma "în mod repetat" din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar și pentru a eradica actvitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car și prin curse regulate sau ocazionanle. Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. Această OUG trebuie să elimine în primul rând sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă imposibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile. Prin introduerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze mai întâi caracterul repetat al contravenției, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat și nelicențiat”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte C.O.T.A.R.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp