Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ISU Constanța De ce nu au intervenit ambarcațiunile multirol la stingerea incendiului izbucnit la un vaporaș ancorat în Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

03 Jul, 2024 12:20 1539 Marime text
Un incendiu a izbucnit în această dimineață la bordul unui vaporaș aflat aproape de capătul digului din Portul Tomis. 

Pompierii ISU Dobrogea au reușit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă și la celelalte ambarcațiuni acostate în apropiere. 

Potrivit ISU Dobrogea, flăcările au afectat cabina comandantului, o cabina de odihna si bucataria navei. 

În apropierea navei cuprinse de flăcări se aflau și șalupele multirol, intrate de curând în dotarea ISU Dobrogea, dar acestea nu au intervenit la stingerea incendiului. 

„Șalupele nu sunt încă operaționale. Misiunea a fost una de succes chiar dacă s-a intervenit terestru întrucât vaporașul era ancorat la cheu și nu s-ar fi impus stingerea de pe mare. Totodată s-a acționat cu țevi de refulare cu un debit mai mic. Dacă s-ar fi acționat cu sistemul de stingere de pe șalupele multirol, acelea au un debit foarte mare care în speța dată ar fi dus la inundarea vaporașului și implicit la inundarea acestuia, respectiv la scufundarea acestuia, lucru care nu ar fi fost eficient“ - a precizat Locotenent Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 



Citește și: 

Cum arată ambarcațiunea la bordul căreia a izbucnit un incendiu în această dimineață! Imagini din Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEOI)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii