Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la MAI „Acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal“

ro

13 Jun, 2024 18:18 606 Marime text
Având în vedere informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate.

„Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot.

Astfel, acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora“ - a precizta ministrul Cătălin Predoiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii