Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:06 13 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Parchetul Judecătoriei Constanța despre cazul profesoarei de la Școala nr. 8 suspectată de înșelăciune

ro

11 Apr, 2025 16:39 395 Marime text
sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/MDLPALa data de 10.04.2025 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10.04.2025, până la data de 10.06.2025, inclusiv, faţă de inculpata M.I., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. (19 acte materiale).

Potrivit procurorilor, s-a reținut că în perioada 2023-2024, numita M.I., în calitate de profesor de religie în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 din mun. Constanța, a prezentat elevilor claselor unde aceasta profesează și părinților acestora propunerea de a organiza, din proprie inițiativă, o tabără școlară privată ce urma să aibă loc în vacanța de vară din anul 2024, în zona Orșova-Eșelnița, jud. Mehedinți.

Costul per elev al taberei a fost prezentat ca fiind în cuantum de 1760 lei şi includea transportul, cazarea într-o unitate hotelieră, mesele şi diferite excursii.

M.I. a solicitat şi a încasat suma de 24.560 lei de la un număr de 19 elevi, iar cu puţin timp înainte de momentul plecării în tabără a comunicat că aceasta s-a anulat, fără a mai restitui părinţilor sumele de bani primite. În realitate, tabăra nu a fost niciodată organizată.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai precizta procurorii

Citește și: 

În Postul Paștelui, o profesoară de religie suspectată de înșelăciune, cercetată sub control judiciar! Oficial de la IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii