Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la RAJA SA În ce stadiu sunt lucrările ce au loc pe strada Baba Novac din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

22 Aug, 2024 11:20 223 Marime text
Lucrări RAJA. Foto: SC RAJA SAReprezentanții SC RAJA SA reamintesc că în această perioadă pe străzile Baba Novac și Bogdan Vasile din municipiul Constanța se execută lucrări de reabilitare a magistralelor de apă, parte dintr-un proiect major derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Potrivit SC RAJA SA, acest proiect are ca scop modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Constanța, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Până în prezent, echipele de intervenție au montat aproximativ 50 de metri liniari din ambele conducte de aducțiune planificate, cu diametre de 800 mm și 560 mm. Pe strada Bogdan Vasile, au fost instalate atât conducta de 800 mm din fontă, cât și cea de 560 mm din polietilenă. Pe strada Baba Novac, a fost montată până acum conducta de 800 mm din fontă, pe un tronson de 20 metri, urmând ca lucrările să continue conform planului. De asemenea, a fost finalizată construcția unui cămin de vane necesar pentru sectorizarea aducțiunii.

Lucrările se desfășoară conform graficului stabilit, iar pentru a asigura respectarea termenului preconizat, constructorul a organizat lucrul în trei schimburi, acționând non-stop. Activitățile care generează zgomot sunt realizate doar pe timp de zi, iar noaptea sunt efectuate operațiuni de degajare a pământului excavat, pozare a conductelor și alte lucrări care produc cât mai puțin zgomot.

Pe lângă montarea celor două conducte de aducțiune, având în vedere traficul deja blocat, s-a luat decizia reabilitării și conductei principale de distribuție cu diametrul de 250 mm, care are o vechime de peste 40 de ani. Aceste intervenții sunt esențiale pentru asigurarea unui serviciu de alimentare cu apă fiabil și de calitate, reducând riscul apariției avariilor și asigurând continuitatea furnizării apei potabile.

„Reprezentanții RAJA SA monitorizează îndeaproape desfășurarea lucrărilor pentru a se asigura că termenele stabilite sunt respectate, cu excepția situațiilor în care pot apărea evenimente neprevăzute. Ne reafirmăm angajamentul de a minimiza neplăcerile create pentru populația din zonă și de a finaliza aceste lucrări esențiale într-un timp cât mai scurt.
Ne cerem scuze pentru disconfortul temporar creat și mulțumim locuitorilor pentru înțelegere.
Finalizarea acestui proiect va aduce beneficii pe termen lung, asigurând o infrastructură modernă și eficientă pentru alimentarea cu apă a municipiului Constanța“ - au mai precizat reprezentanții SC RAJA SA.

Citește și: 

Precizări RAJA Constanța despre lucrările de pe strada Baba Novac, din municipiu (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii