Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMD Mamaia Nord îi încurajează pe toți turiștii să fie responsabili „Să ia în considerare consumul de apă și energie din hoteluri“

ro

22 Apr, 2024 14:00 225 Marime text
 
În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Planeta noastră, Pământul, atât cu ocazia Zilei Planetei Pământ, cât și a Zilei Internaționale a Mamei-Pământ, declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 2009. Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord a transmis un mesaj de Ziua Pământului, în care încurajează pe toți turiștii pe care îi vor găzdui să fie responsabili.
 
Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord a transmis un mesaj de Ziua Pământului, în care încurajează pe toți turiștii pe care îi vor găzdui să fie responsabili.
 
„La OMD Mamaia Nord, iubim Marea Neagră și plajele ei nisipoase Și iubim natura. Așa că, astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, îi încurajăm pe toți turiștii pe care îi vom găzdui să fie responsabili. Să ia în considerare consumul de apă și energie din hoteluri sau cazările de vacanță. Să aibă grijă de ei și să folosească produse de protecție solară și cosmetice, dar să aleagă, pe cât posibil, variante prietenoase cu mediul“, au transmis reprezentanții OMD Mamaia Nord.
 
„Acești mici pași nu înseamnă lipsă de confort sau constrângeri, ci doar grijă față de mediu și ocazia ca vacanța noastră de neuitat să poată să fie retrăită și de alții, mult timp de acum încolo“, au completat OMD Mamaia Nord.
 
 
Planeta noastră, Pământul, sărbătorită pe 22 aprilie
 
În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Planeta noastră, Pământul, atât cu ocazia Zilei Planetei Pământ, cât și a Zilei Internaționale a Mamei-Pământ, declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 2009. Această zi a fost aleasă pentru a atrage atenția asupra importanței protejării mediului și conservării naturii. An de an, peste 500 de milioane de oameni din mai mult de 175 de țări sărbătoresc Ziua Pământului, aceasta fiind cea mai importantă manifestare de mediu, simbolizând lupta împotriva poluării și problemelor climatice.
 
„Mama Pământ ne cheamă la acțiune. Schimbările climatice, modificările antropice ale naturii și acțiunile inacceptabile care încalcă biodiversitatea accelerează distrugerea planetei. Ziua Internațională a Mamei Pământ își propune să reamintească faptul că fiecare dintre noi își datorează existența planetei și ecosistemelor sale. În această zi internațională, trebuie să realizăm cu toții că lumea are nevoie de o economie mai durabilă, care să funcționeze în beneficiul oamenilor și al planetei”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al ONU.
 
Organizația Ziua Pământului susține că este neclintită în angajamentul său de a pune capăt utilizării plasticului, de dragul sănătății umane și planetare, cerând o reducere cu 60% a producției de materiale plastice până în 2040. Tema Zilei Pământului 2024 este Planeta vs. Plastic, atrăgând atenția asupra riscurilor pentru sănătate provocate de materialele plastice. Anul trecut, la nivel mondial, au fost produse peste 500 de miliarde de pungi de plastic – un milion de pungi pe minut. Multe dintre acestea au o durată de viață de câteva minute, urmată de o viață ulterioară de secole, conform studiilor internaționale. În timp ce doar 9% din plasticul produs vreodată a fost reciclat. Prin această acțiune, se cere eliminarea rapidă a tuturor materialelor plastice de unică folosință, promovarea urgentă a unui tratat puternic al ONU privind poluarea cu plastic și solicitarea încetării conceptului de „fast fashion”.
 
De asemenea, modul în care societatea și-a asigurat în ultimii 50 de ani rezervele de hrană și apă potabilă a dus la o adevărată degradare a mediului înconjurător. Astăzi, și motorul de căutare Google a venit cu un șir de imagini care arată cât de mult s-a schimbat Planeta Pământ de-a lungul anilor. Pentru prima dată, această zi a fost celebrată pe 22 aprilie 1970 în SUA, la inițiativa senatorului Gaylord Nelson, primul care a propus și organizat această manifestare de amploare dedicată Terrei, la care au participat 20 de milioane de oameni.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook OMD Mamaia Nord
 
Citește și:
LIVE TEXT+VIDEO: OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

LIVE TEXT – Constanța: Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii