Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMD Mangalia Galeria de Artă din Mangalia, un spațiu destinat exclusiv operelor de artă plastică, a fost inaugurată

ro

20 Aug, 2024 09:35 188 Marime text
OMD Mangalia - inaugurarea Galeriei de Arta
  • Galeria de Artă din Mangalia este situată la parterul blocului PY4 (în spațiul fostei Biblioteci Franceze).
  • În Galeria de Artă Mangalia se pot organiza vizite, întâlniri ale artiștilor plastici cu elevii din școlile și liceele Mangaliei și din localitățile învecinate, precum și Ateliere de creație plastică, de pictură, de arte decorative și de modelaj-ceramică, transmit reprezentanții  OMD Mangalia.
 
La Mangalia a fost inaugurată, pe 15 august, o Galerie de Artă, unde se pot organiza expoziții personale sau de grup ale artiștilor plastici locali, dar și expoziții cu lucrări plastice împrumutate de la muzee și colecții de artă din țară și de peste hotare.
 
Galeria de Artă din Mangalia este situată la parterul blocului PY4 (în spațiul fostei Biblioteci Franceze). În Galeria de Artă Mangalia se pot organiza vizite, întâlniri ale artiștilor plastici cu elevii din școlile și liceele Mangaliei și din localitățile învecinate, precum și Ateliere de creație plastică, de pictură, de arte decorative și de modelaj-ceramică, transmit reprezentanții OMD Mangalia.

OMD Mangalia - inaugurarea Galeriei de Arta

 

„Haideți să reluăm și tradiția Taberelor de creație plastică la Mangalia și să organizăm nu numai Tabere de pictură, ci și Tabere de sculptură și de ceramică, iar obiectele pe care le vor realiza artiștii plastici participanți să revină orașului, pe care să-l înfrumusețăm și să creăm astfel încă un pol, un „magnet” de atracție turistică!”, a declarat profesorul Traian Lupu, invitat la inaugurarea Galerie de Artă Mangalia.

Luiza Cala Cernăianu apreciază și ea inaugurarea Galerii de Artă.

„Mangalia are Galerie de Artă! După ani și ani, după închiderea Galeriei de la fostul Hotel President, iată o Galerie a municipalității! Fie în ceas bun!”, a punctat pictorița și poeta Luiza Cala Cernăianu.

OMD Mangalia - inaugurarea Galeriei de Arta

 
Și Tatiana Odobescu, critic de artă, salută înființarea Galeriei de Artă în municipiul Mangalia.

„Un deziderat vechi care s-a materializat în contextul lipsei unui spațiu public dedicat artei vizuale, care să deschidă un dialog între creatorii de frumos, critici, colecționari și iubitorii de artă. În jurul unei Galerii de Artă crește și se formează o comunitate, din punct de vedere estetic, cultural și spiritual. Mangalia a inspirat și continuă să inspire generații de artiști, iar Galeria va promova și mediatiza actul artistic, integrandu-se armonios în infrastructura culturală a locului și va alimenta fructuos percepția, vizavi de cultura vizuală a mangalienilor”, a menționat Tatiana Odobescu, critic de artă.

OMD Mangalia - inaugurarea Galeriei de Arta


Artistul Ferodin Iaia a punctat că se simte onorat să fie printre artiștii care au contribuit la inaugurarea Galeriei de Artă.

„Pot să spun cu toată convingerea că este un eveniment extraordinar, probabil cel mai important din ultimii ani, de după “Carte la nisip”… Mă simt onorat să fiu printre artiștii care au contribuit la inaugurarea Galeriei și, fără îndoială, îmi doresc să vin și cu o expoziție personală, cât mai curând. Repet, sunt foarte bucuros pentru faptul că avem, în sfârșit, o Galerie de Artă în Mangalia! Adaug acum și un cuvânt de respect pentru domnul profesor Traian Lupu: Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut și ce faceți pentru Cultura Mangaliei și sunt convins că toată lumea este de aceeași părere!”, a subliniat artistul Ferodin Iaia.

 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
 
OMD Mangalia. Avanpremieră la Ziua Marinei 2024, la Mangalia. Zeci de persoane au participat, duminică seara, la concertul fanfarei militare


OMD Mangalia. Spectacole de muzică populară, concerte de muzică militară și exercițiul naval „Forțele Navale Române 2024”, de Ziua Marinei 2024 la Mangalia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii