Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omnia Europe SA Decizii ale Adunării Generale Ordinare a Acționarilor. Una dintre ele privește Fabrica de Amidon Medgidia

ro

09 Oct, 2023 16:35 2718 Marime text

 
  • Firma Omnia Europe SA a fost înființată în anul 2015, iar obiectul de activitate este „Fabricarea amidonului si a produselor din amidon“.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 4.460 din data de 6 octombrie 2023, a fost publicată hotărârea nr. 6/14 septembrie 2023 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor societății Omnia Europe SA (denumită în cele ce urmează „Societatea").
 
AGOA s-a întrunit în Turcia, la Adana, pe 14 septembrie 2023, cu respectarea prevederilor legale şi statutare referitoare la convocare şi prin renunţarea la formalităţile de convocare potrivit art. 10.6 din actul constitutiv.
 
Ședința a avut loc în prezența acționarilor: OMNİA NİŞASTA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, societate înregistrată şi funcţionând în conformitate cu legile din Turcia, având sediul social în Turcia, la Adana, deţinătoare a 274.434 acţiuni, reprezentând 99,9883% din capitalul social subscris şi integral vărsat, reprezentată legal de Fatih Tosmur, cetăţean turc (acţionar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii); Fatih Tosmur, deţinător al unui număr de 32 acţiuni, reprezentând 0,0117% din capitalul social subscris şi integral vărsat.
 
Cei doi acționari, care deţin împreună 274.466 acţiuni, reprezentând 100% capitalul social al societăţii, au hotărât:  
 
1. Prelungirea Plafonului Global de Exploatare („Plafonul"), contractat de Societate de la BANCA TRANSILVANIA - S.A. („Banca") în baza Contractului de Credit, cu o perioadă de 12 luni, respectiv suplimentarea Plafonului până la o valoare maximă de 49.260.410,15 euro, compusă din 30.000.000 euro, plafon de credite pe termen scurt pentru achiziţie materie primă (porumb) şi 10.000.000 euro, linie de credit utilizată pentru susţinerea activităţii curente: furnizori utilităţi, salarii şi alte cheltuieli asimilabile capitalului de lucru, cu excepţia achiziţiei de porumb, în condiţiile de creditare negociate cu Banca.
 
Notă: Suma de 9.260.410,15 euro reprezintă soldul actual al plafonului de credite pe termen scurt pentru achiziţie materie primă (porumb), acordat Societăţii de către Bancă în anul 2022 pentru achiziţie porumb, plafon ce va fi închis la scadenţă, respectiv la data de 20.11.2023.
 
2. Aprobarea constituirii garanţiilor constituite de către Societate conform negocierilor cu Banca. Creditul menţionat la art. 1 va fi garantat cu:


a) Ipotecă mobiliară asupra stocurilor de materie primă (porumb) achiziţionate din creditul ce face obiectul prezentei Hotărâri şi cesionarea în favoarea Băncii a poliţelor de asigurare aferente;
b) Ipotecă mobiliară asupra universalităţii de creanţe reprezentate de toate creanţele şi veniturile Societăţii şi asupra soldului contului curent, cu excepţia debitorilor ipotecaţi/cesionaţi în favoarea Unicredit Bank - S.A., conform solicitării Societăţii şi aprobării Băncii (fără notificarea debitorilor cedaţi);
Notă: Societatea va încheia, în calitate de împrumutat şi Garant Constituitor, un acord între creditori cu cele două bănci finanţatoare, respectiv Banca Transilvania - S.A. şi Unicredit Bank - S.A., având drept scop stabilirea unor reguli cu privire la înregistrarea garanţiilor comune constituite cu rang egal de către Societate în favoarea băncilor finanţatoare şi distribuirea sumelor rezultate din executarea acestor garanţii comune, conform procentelor rezultate în funcţie de sumele de principal prevăzute de contractele de credit încheiate cu cele două bănci finanţatoare.
c) Ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise de Societate la Bancă;
d) Garanţii corporative emise de OMNİA NİŞASTA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ şi ESKAPET AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ pentru întreaga sumă a facilităţilor.

3. Modificarea în parte a garanţiilor aferente creditelor contractate de Societate de la Banca Transilvania - S.A. în baza Contractelor de Credit, după cum urmează:
a)aprobarea eliberării din garanţie a ipotecii reale mobiliare asupra depozitului de cash colateral în sumă totală de 7.610.000 Euro,

concomitent cu
b) constituirea unui drept de ipotecă imobiliară de rang inferior asupra imobilului, proprietatea Societăţii, Fabrica de Amidon existentă (teren şi construcţii), compus din teren intravilan situat în mun. Medgidia, județul Constanţa, în suprafaţă de 98.649 mp, şi construcţiile C1-C25 inclusiv edificate pe terenul mai sus menţionat, ipoteci constituite pentru Contracte de Credit.

4. Acordarea mandatului pentru negocierea şi semnarea tuturor actelor necesare în scopul îndeplinirii deciziilor adoptate prin prezenta Hotărâre.
Fatih Tosmur, cunoscător al limbii engleze, în calitate de acţionar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii şi/sau Farih Koc, cetăţean turc, cunoscător al limbii engleze, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii, respectiv de administrator, sunt persoanele împuternicite să reprezinte individual şi/sau împreună Societatea - cu puteri depline şi nelimitate - în relaţia cu Banca, notariatul şi orice alte terţe instituţii/persoane implicate, fiind autorizate să îndeplinească orice formalităţi necesare, să prezinte, negocieze şi semneze orice documente necesare, semnătura lor individuală fiindu-ne pe deplin opozabilă nouă şi Societăţii.
 
În vederea ducerii la îndeplinire a prezentului mandat, Fatih Tosmur şi/sau Fatih Koc vor putea negocia şi semna în numele Societăţii, inclusiv, dar nelimitativ:
-contractul de credit cu BANCA TRANSILVANIA - S.A. şi orice act adiţional la acesta prin care se modifică raportul juridic de creditare (inclusiv, se majorează/diminuează suma creditului, se modifică durata creditul şi/structura garanţiilor/costurile financiare);
-oricare şi toate contractele de ipotecă imobiliară şi mobiliară, având ca obiect bunurile imobile şi mobile aflate în proprietatea Societăţii (inclusiv, dar fără a se limita la, conturi, creanţe, stocuri, echipamente) şi actele adiţionale ce se vor încheia la acestea;
-bilete la ordin emise de Societate;
-orice documente, declaraţii, declaraţii costoverrun, cereri (inclusiv cereri de tragere/rambursare anticipată etc.), formulare etc. necesare.

5. Faţă de cele hotărâte mai sus, au luat la cunoştinţă şi au acceptat condiţiile generale de creditare ale BANCA TRANSILVANIA - S.A.

6. Au declarat, totodată, că Societatea are o situaţie financiară stabilă, nu este obiectul unor cereri judiciare de faliment, lichidare şi/sau reorganizare judiciară şi nici nu cunoaştem vreun motiv care ar putea să declanşeze o asemenea procedură, ori care să îi afecteze capacitatea de rambursare a creditelor contractate de la BANCA TRANSILVANIA - S.A.
 
Despre Omnia Europe SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 9 octombrie 2023, firma Omnia Europe SA a fost înființată în anul 2015, adresa sediului social este la București, iar obiectul de activitate este „Fabricarea amidonului si a produselor din amidon“.
 
Pachetul de acțiuni al Omnia Europe SA este deținut de Omnia Nisasta Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (cu 99.9883%) și Fatih Tosmur (cu 0.0117%). Administratori: Talat Sahin Akarcali, Fatih Koc și Fatih Tosmur.
 
În 2022, Omnia Europe SA a avut o cifră de afaceri de 422.242.760 lei, un profit de 104.182.053 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 180.
 
Platforma termene.ro informează că Omnia Europe SA nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Fabrică de amidon la Medgidia. Proiectul investitorului Omnia Europe SA, în dezbatere publică la APM Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii