Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri, Sever Mureșan, se află în stare gravă la spital, în urma unui accident vascular cerebral

ro

07 Jul, 2024 13:08 403 Marime text





 
  • Celebrul om de afaceri, Sever Mureșan, este în stare gravă la Spitalul Militar din București. Conform surselor, Sever Mureșan ar fi suferit un AVC, iar starea lui s-a agravat progresiv.

Fiul și fiica lui Sever Mureșan se află în Franța, dar țin legătura cu medicii din România. Dacă va fi cazul, omul de afaceri va fi transferat la un spital din străinătate, potrivit știripesurse.ro.

Cine este Sever Mureșan

Sever Mureșan s-a născut în 1948, la Câmpia Turzii, județul Cluj, și a fost inițial un tenismen, devenind ulterior om de afaceri de succes.
După evenimentele din decembrie 1989, a inițiat operațiunea „Pâine pentru România” prin asocierea firmelor „Croissant de France Invest” cu fabricile de pâine românești „Panegrano” din Cluj și „Plevnei” și „Libertatea” din București, creând societatea Paniro SA.
 
În aceeași perioadă, a fondat Grupul SM Invest, care a devenit cel mai mare grup privat din România în 1995, având 50 de filiale și peste 6000 de angajați.
 
Andrei Sever Mureșan s-a remarcat inițial ca jucător profesionist de tenis, fiind membru al echipei române de Cupa Davis și primul român membru al Association of Tennis Professionals între anii 1970 și 1983.

Ulterior, a intrat în lumea afacerilor, cofondând în martie 1991 Banca Dacia Felix, a doua bancă privată din România, care a falimentat din cauza unor credite neperformante. Sever Mureșan este cel care l-a adus în România pe George W. Bush, în 2002.
 
Citește și
 
Muresan, obligat sa plateasca pentru Dacia Felix
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii