Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum Ciovlica ruginie, o pasăre pe cale de dispariție, poate fi văzută pe plaja Vadu

ro

04 Jul, 2021 21:16 2047 Marime text
  • Plaja Vadu, unul dintre puținele locuri din Europa unde mai poate fi găsită ciovlica ruginie.

ONG Mare Nostrum informează că pe plaja Vadu poate fi găsită o pasăre pe cale de dispariție.

Ciovlica ruginie este o specie rară de pasăre, ce poate fi considerată pe cale de dispariție. Aparent, la nivel european, această specie mai are maxim 38.000 de exemplare perechi.

În România, mai există maxim 800 de perechi.

Specia a ajuns pe cale de dispariție din cauza degradării continue a habitatelor de-a lungul timpului și mai mult, prin folosirea insecticidelor.

Plaja Vadu a rămas unul dintre puținele locuri din România și din Europa în care mai poate fi văzut acest specimen micuț de pasăre, precizează reprezentanții ONG Mare Nostrum.
 

Este de datoria noastră să îl protejăm. Ne-am gândit că această informație vă poate fi de folos. Așa că dacă ajungeți pe plaja Vadu și observați minunația aceasta, să îi marcați prezența printr-o poză. Posibil să fie pentru ultima dată când o mai vedem alături de noi, dacă nu avem grijă, mai spun reprezentanții ONG Mare Nostrum.


Povestea face parte din cadrul proiectului VADUrabil

Despre proiectul VADUrabil


Satul Vadu, alături de Corbu, este unul din punctele de intrare pe grindul Chituc, o rezervaţie ştiinţifică mixtă, ce se întinde pe o suprafaţă de 2300 ha şi face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Vadu a devenit o destinaţie turistică preferată de către iubitorii de camping, iar numărul acestora creşte de la an la an. Mai mult decat atât, pandemia COVID19 a determinat tot mai multe persoane să îşi revizuiască destinaţiile de vacanţă şi să opteze pentru locuri izolate. Însă acest lucru îşi pune amprenta pe plajele, dar şi biodiversitatea zonei.

Prin urmare, proiectul VADUrabil furnizează o serie de răspunsuri şi soluţii, astfel încât comunitatea locală să înceapă să înţeleagă întreg procesul şi să asigure dezvoltarea durabilă a regiunii, bucurându-se în acelaşi timp de frumuseţea ei.

Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: Facebook/ ONG Mare Nostrum
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii