Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum Peste 1.400 de participanți la Crosul Mării Negre Ediția a VI-a! (FOTO)

ro

28 Oct, 2024 21:11 164 Marime text
Sursă foto: ONG Mare Nostrum
 
  • Pe data de 26 octombrie, ONG Mare Nostrum a desfășurat cea de-a șasea ediție a Crosului Mării Negre.
 
Pe data de 26 octombrie, ONG Mare Nostrum a desfășurat cea de-a șasea ediție a Crosului Mării Negre. Evenimentul a unit anul acesta peste 1400 de participanți, toți având un scop comun, acela de a contribui la bunăstarea ecosistemului marin. Alături de noi au participat copii, tineri, adulți și mai multe unități de învățământ din județul Constanța și din țară. Evenimentul a fost susținut financiar de către OMV Petrom prin intermediul proiectului Black Sea Super Heroes2.0 și de proiectul Blue Deal finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, transmite un comunicat din partea ONG-ului.
 
Crosul Mării Negre a devenit o tradiție prin care marcăm Ziua Internațională a Mării Negre, fiind un eveniment dedicat conștientizării importanței protejării mediului marin. Anul acesta, activitatea combină sportul cu strângerea deșeurilor de pe plajă, într-o acțiune cunoscută sub numele de plogging. Astfel am reușit să eliminăm 106 kilograme de deșeuri colectate de participanți.  
 
Partenerii evenimentului au pus la dispoziția participanților o serie de activități interactive, inclusiv tombole cu premii. La final, fiecare alergător a fost recompensat cu o diplomă de participare și o medalie simbolică, în semn de apreciere pentru contribuția sa la un eveniment important pentru Marea Neagră.
 
Proiectul Black Sea Super Heroes2.0 finanțat de OMV Petrom urmărește îmbunătățirea educației de tip ocean literacy a elevilor din învățământul primar și secundar, cu o perspectivă multidimensională și o coordonare și cooperare internațională, prin furnizarea de cunoștințe necesare, abilități pentru a deveni agenți ai schimbării. În același timp urmărește și îmbunătățirea stării de conservare a mediului marin și creșterea gradului de informare și conștientizare a comunităților locale.
 
De asemenea, Blue Deal, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+ se concentrează pe consolidarea schimbului de bune practici între organizațiile implicate în domeniul protecției oceanelor și a mediului. Proiectul va crește gradul de conștientizare cu privire la importanța protejării oceanelor şi mărilor, facilitând crearea unei generații de tineri mai responsabili, care să poată beneficia de un mediu mai sănătos.
 
Parteneri în cadrul acestui eveniment au fost: Decathlon România, Medicover Constanța, Life Dental Spa, CMA Shipping și parteneri media: Radio Constanța și Știri Constanța.
      

„ONG Mare Nostrum crește respectul față de mediul înconjurător, implementând proiecte care se axează pe dezvoltarea durabilă, conservarea biodiversității din zona marină și costieră și gestionarea resurselor naturale”, a încheiat sursa citată.





Citește și:
Știri Constanța: Crosul Mării Negre, la ediția a VI-a. Eveniment de conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii