Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiune dificilă de salvare în județul Tulcea! Bărbat scos de pompieri dintr-o fântână la Cataloi (GALERIE FOTO)

ro

13 Jul, 2024 21:20 516 Marime text
Sursa galeriei foto: ISU TulceaÎn după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 iulie 2024, Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost alertat prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în localitatea Cataloi, jud. Tulcea, un bărbat de 57 de ani a căzut într-o fântână de aproximativ 30 m adâncime.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, sg. maj Daniel Năstase către locul indicat s-au deplasat de urgență două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de stingere și o autoscară dar și un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. 

„Imediat de la ajungerea salvatorilor, la fața locului a fost format dispozitivul de extragere în siguranță a persoanei care era conștientă și cooperantă. Un membru al echipajului de alpiniști a fost coborât în fântână, iar în tot acest timp a comunicat cu victima încurajând-o. 

După ce a fost asigurată victima cu dispozitive specifice în aceste situații, atât salvatorul cât și bărbatul căzut în fântână au fost ridicați la suprafață, iar victima a fost preluată de echipajul medical acordându-i îngrijirile medicale de urgență.

Intervenția pompierilor tulceni a fost una cu grad mare de risc și contracronometru întrucât victima putea în orice moment să își piardă cunoștința din cauza rănilor suferite în urma căderii de la înălțime și a hipotermiei“ - a precizat sg. maj. Daniel Năstase.


Bărbatul de 57 de ani a fost transportat la spital cu multiple fracturi ale membrelor, iar în acest moment se află în investigații medicale amănunțite. 

Bărbatul a fost extras în 10 minute de la ajungerea echipajelor de intervenție și la 45 de minute de la primirea primului apel la numărul unic de urgență 112.

Profesionalismul și pregătirea continuă a pompierilor a făcut ca intervenția să fie una de succes în condițiile date- a mai menționat sg. maj. Daniel NĂSTASE, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea

Citește și: 

UPDATE. EXCLUSIVIncendiu violent într-un restaurant de la Gura Portiței, județul Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii