Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt obiective turistice și culturale din județul Tulcea, integrate în Programul „România atractivă”

ro

16 May, 2024 18:54 850 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea




 
  • Opt obiective turistice și culturale din județul Tulcea au fost integrate în planul de promovare națională și internațională întocmit în cadrul Programului „România atractivă”, pentru aportul deosebit adus patrimoniului cultural, anunță Consiliul Județean Tulcea.
 
Este vorba de „Bucătăria Hercinică”, „Bucătăria Deltaică”,Gospodăriile tradiționale din Jurilovca, Caraorman, Chilia Veche, Periprava, Cerna și Peceneaga.
 
Acestea fac parte din trei rute, și-anume „Traseul gastronomiei tradiționale românești”, „Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării”(patru obiective) și „Ruta satelor cu arhitectură tradițională (cu câte două elemente reprezentative).
 
Astfel, importanța istorică și culturală deosebit de semnificativă a celor opt repere, precum și aportul rețetelor locale tradiționale la conturarea profilului complex al bucătăriei românești au determinat propunerea de către autoritățile locale - Consiliul Județean Tulcea și UAT-urile din județul Tulcea - și asociațiile de profil a obiectivelor respective, spre a fi incluse în rutelele turistice culturale la nivel național, punând astfel județul  la loc de cinste pe harta României din punct de vedere al atracțiilor pentru turiștii din țară și de peste hotare.
 

„Programul „România atractivă” include 12 rute turistice tematice care străbat întreg cuprinsul țării, incluzând 275 de obiective de vizitat care sunt prezentate în platforma multimedia dedicată și care, până în anul 2026, vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică”, informează Consiliul Județean Tulcea.

 
 
 
 
 
Citește și
 
Proiectul „Multiculturalitatea în Dobrogea – model de conviețuire peste veacuri” s-a desfășurat la Tulcea 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii