Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt străini aflați în situații ilegale, depistați de polițiștii de imigrări

ro

22 Sep, 2024 09:29 271 Marime text
Imigrări. foto: IGIOpt străini aflați în situații ilegale au fost depistați de polițiștii de imigrări din București și Ilfov, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu. 

Potrivit Inspectoratului pentru Imigrări, la data de 19 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din București, în cooperare cu jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, au depistat șase bărbați din Bangladesh aflați în ședere ilegală pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că aceștia au intrat legal în țara noastră în cursul acestui an, în scop de angajare în muncă. Aceștia au fost îndrumați către structura de imigrări pentru reglementarea dreptului de ședere.

„În aceeași zi, polițiștii de imigrări din Ilfov, în cooperare cu polițiști de frontieră, au depistat doi străini, unul din Nepal și unul din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care intenționau să părăsească țara noastră pentru a ajunge în alte state membre Schengen (Grecia, respectiv Franța). Cei doi au fost predați polițiștilor de imigrări din București, pentru continuarea verificărilor.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul din Nepal a fost îndepărtat sub escortă până la punctul de trecere al frontierei, iar la ieșirea din țară s-a dispus măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene pentru o perioadă de 6 luni. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 194/2002, întrucât străinul nu a respectat scopul pentru care i-a fost acordată viza de intrare, motiv pentru care viza acestuia a fost revocată, intrând astfel în ședere ilegală“ - au precizat reprezentanții IGI. 


Bărbatul din Regatul Unit, aflat și el în ședere ilegală, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 de lei și i-a fost emisă o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile. După ieșirea din țară, și în cazul său va fi instituită interdicția de a intra pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene pentru o perioadă de 6 luni, conform legislației în vigoare.

Polițiștii de imigrări continuă să desfășoare în continuare astfel de acțiuni, atât pentru combaterea migrației ilegale, cât și pentru asigurarea respectării legislației în domeniu.

Citește și: 

Polițiștii de imigrări, în continuare la datorie! Acționează pentru siguranța cetățenilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii