Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Festivalurilor de altădată Teatrul de Vară Mamaia, bun doar de şuşele cu manelişti (galerie foto)

ro

04 Jun, 2011 00:00 7317 Marime text
5_teatru.jpgDomeniul Public şi Privat Judeţean SRL, subordonat Consiliului Judeţean Constanţa, organizează licitaţie pentru a închiria şi anul acesta Teatrul de Vară Mamaia.

Este vorba, mai exact, despre sala de spectacol a Teatrului de Vară Mamaia, iar procedura de licitaţie este programată să aibă loc pe 10 iunie, la ora 11.00. Precizăm că şi anul trecut SRL-ul CJC a organizat o licitaţie pentru închirierea Teatrului de Vară, însă fără prea mare succes, pentru că în ziua stabilită nu s-a prezentat nicio persoană interesată. Se pare că, totuşi, conducerea DPPJ a reuşit să închirieze anul trecut sala teatrului, potrivit directorului general al societăţii. Ionuţ Clipea a adăugat că anul trecut sala a fost închiriată cu ziua sau cu săptămâna.

Nu sunt bani pentru renovare

IMG_8504.jpgDe precizat că Teatrul de Vară Mamaia se află în stare de degradare, fiind trecut pe lista de investiţii a DPPJ pentru reabilitare încă de acum doi ani. Şi anul acesta a fost trecut pe listă, cu aceeaşi sumă ca în 2010, de 600.000 de lei, însă directorul Clipea a afirmat că nu sunt fonduri pentru reabilitarea lui. „Necesită foarte multe reparaţii. A fost construit în 1970, pe o altă structură decât Teatrul de Vară Soveja, iar clădirea este putredă, de aceea costul investiţiilor pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia nu este mic. Ca să te încumeţi la o aşa investiţie trebuie bani", a afirmat Ionuţ Clipea, adăugând că sunt şanse mici ca imobilul să fie renovat în curând. Cu alte cuvinte, nu se ştie dacă locul unde s-a desfăşurat ani de-a rândul Festivalul Mamaia va mai avea vreo şansă să fie reparat.

SRL-ul CJC îl scoate la închiriat

Întrebat cum se poate închiria sala dacă clădirea arată jalnic, Ionuţ Clipea ne-a declarat că la începutul fiecărui sezon estival se face curăţenie generală. „Se dă cu o mână de var, se dă cu mătura, se spală, se aeriseşte, se curăţă, se verifică ţevile şi aşa mai departe. Sala poate fi închiriată de oricine. Cei interesaţi pot face o cerere, iar dacă sunt mai mulţi doritori se închiriază cui dă mai mult", a precizat Ionuţ Clipea. Potrivit directorului SRL-ului CJC, tariful chiriei variază în funcţie de lună, însă preţul minim pentru care se poate închiria teatrul este de peste 400 de euro fără TVA pe seară, plus achitarea utilităţilor. Ionuţ Clipea a precizat că sunt câţiva impresari de la Bucureşti care închiriază de regulă teatrul pentru organizarea şuşelelor cu manelişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii