Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pana a ajuns in PSD manat de 3.000 de sustinatori

ro

02 Sep, 2003 00:00 787 Marime text

Jocul anti Basescu a dat roade

Senatorul a declarat, ieri, ca a luat aceasta decizie dupa trei luni de analize si discutii cu reprezentanti ai partidului de guvernamant * "Este o decizie lucida, reprezentata de realitate, si am luat-o manat de electorat", si-a explicat Pana optiunea politica * Pana a mai amintit ca, in cursul acestei saptamani, alti aproximativ 3.000 de colaboratori constanteni se vor inscrie in PSD * La cateva ore dupa anuntul facut de Pana, fostii colegi democrati au declarat ca saluta revenirea senatorului la statutul sau de drept, acela de membru al partidului de guvernamant

Intr-o nota personala, fostul senator PD a anuntat, ieri, ca a trecut la PSD. Schimbarea a fost dictata de cei 3.000 de electori ai senatorului, dupa cum sustine acesta. Cine poate crede in astfel de afirmatii? Este greu sa numeri pana la 3.000, dar sa mai si monitorizezi opiniile atator fani care, fara sa cracneasca, te voteaza oriunde te vei afla pe esichierul politic. Manat de electorat sau de conjunctura creata de modul in care s-a despartit de PD, senatorul Viorel Marian Pana a intrat in Partidul Social Democrat, la trei luni dupa ce democratii i-au retras sprijinul politic. "Intrarea in PSD este o decizie pe care am luat-o dupa trei luni de analize, discutii, dar in nici un caz de negocieri. Este o decizie lucida, reprezentata de realitate si am luat-o manat de electorat", si-a explicat Pana noua optiune politica. El a spus ca la aceasta hotarare a ajuns inca de saptamana trecuta, dupa o discutie pe care a avut-o cu presedintele PSD, Adrian Nastase. El a precizat ca nu a negociat nici o functie in partid sau in Senat. Pana a aratat ca nu poate fi acuzat de oportunism politic, desi in cursul anului 2002 a avut aproape o mie de luari de pozitie, prin care a criticat vehement activitatea PSD. "As fi fost oportunist daca m-as fi legat de un scaun: cel de vicepresedinte al Senatului, cea mai importanta functie in stat pe care am detinut-o. Cand am inteles insa ca activitatea alaturi de liderul democrat nu mai poate continua, am parasit partidul si functiile detinute", a mai spus Pana.

Pana o da la pace

Senatorul a mai aratat ca nu isi reproseaza criticile pe care le-a adus de-a lungul vremii la adresa PSD, intrucat pentru multe dintre ele "s-au gasit solutii" fie la nivel guvernamental, fie din partea parlamentarilor PSD. El a adaugat ca va continua sa-si pastreze atitudinea critica, care insa va fi exprimata acum nu in fata presei, ci in interiorul PSD. Pana a mai amintit ca, in cursul acestei saptamani, alti numerosi colaboratori ai sai se vor inscrie in PSD, numai la Constanta numarul acestora fiind de aproximativ 3.000 de persoane. De asemenea, el a mai spus ca exista semnale si din partea altor fosti colegi din PD, care in viitorul apropiat se vor inscrie in PSD. Proaspatul pesedist nu a dat insa nici un nume.

Cine pierde, PD sau PSD?

Reactia fostilor colegi democrati la decizia lui Pana nu s-a lasat asteptata. La doar cateva ore de la anuntul senatorului, membrii Organizatiei municipale a PD au "salutat revenirea senatorului la statutul sau de drept, acela de membru al partidului de guvernamant". Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al organizatiei, Mihai Petre, "filiala constanteana a PD considera ca, prin acest gest, Pana a aratat opiniei publice cine este regizorul intregului circ politic ce a fost pus in scena la momentul excluderii acestuia din partid. Se demonstreaza astfel ca declaratiile lacrimogene si valva facuta prin intermediul mass-media nu au avut la baza decat dorinta PSD de a lovi inca o data in PD, avandu-l insa pe Pana drept coada de topor". De asemenea, fostii colegi subliniaza faptul ca "inregimentarea senatorului Pana in structurile pesediste nu trebuie sa mire pe nimeni, dat fiind vechiul periplu politic al acestuia, care a trecut prin partidul de guvernamant in cautarea unui loc de parlamentar".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii