Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pană de curent în patru state balcanice! Vezi cauzele

ro

21 Jun, 2024 16:19 529 Marime text

Sursa foto: Pexels

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației. Motivul nu este cunoscut, dar este posibil să aibă legătură cu temperaturile foarte ridicate, scrie Mediafax, citat de Știri pe Surse.

Incidentul s-a produs vineri. Zonele afectate de pana de curent se confruntă cu un val de căldură, cu temperaturi în jur de 40 de grade Celsius.

Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației, au suferit vineri o întrerupere majoră a energiei electrice, a anunțat distribuitorului CEDIS din Muntenegru, potrivit Reuters.

„Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din rețea”, a transmis CEDIS pe Facebook.

Un echipament defect din Muntenegru ar fi provocat întreruperea curentului în întreaga regiune

Compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că problema a fost cauzată de „o tulburare internațională care a afectat mai multe țări”.

„Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza”, a comunicat compania.

În numeroase orașe croate, semafoarele s-au oprit și peste tot se aud sirenele ambulanțelor, relatează martorii. Televiziunea albaneză Top Channel a declarat că mai multe orașe, inclusiv capitala Tirana, nu au curent electric. Televiziunea a citat surse care spun că un echipament defect din Muntenegru a provocat întreruperea curentului în întreaga regiune.

Integral de pe ȘTIRIPESURSE.RO

Citește și:
Atenție Mai multe zone din municipiul Constanța, fără energie electrică astăzi! Vezi dacă ești vizat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii