Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul European Patru persoane acuzate de fraudarea a 600.000 EUR din fondurile sociale ale UE

ro

19 Jul, 2024 11:23 211 Marime text
Sursa foto: Parchetul European
 
  • Parchetul European (EPPO) din București (România) a inițiat o acțiune penală împotriva a patru persoane, în cadrul unei anchete privind o fraudă în valoare de 600 000 EUR care implică fonduri UE menite să sprijine oportunitățile de angajare pentru șomeri.

Parchetul European (EPPO) din București (România) a inițiat o acțiune penală împotriva a patru persoane, în cadrul unei anchete privind o fraudă în valoare de 600 000 EUR care implică fonduri UE menite să sprijine oportunitățile de angajare pentru șomeri, conform unui comunicat din partea Parchetului European.

Potrivit anchetei, în perioada iulie 2020-noiembrie 2021, suspecții, prin intermediul unei societăți aflate sub controlul lor, au utilizat documente inexacte și false pentru a solicita angajarea a 124 de ucenici. Se consideră că, în realitate, niciunul dintre acești ucenici nu a lucrat pentru întreprindere și niciunul nu a primit niciun salariu. Se susține că, prin prezentarea acestor documente falsificate, suspecții au obținut în mod fraudulos subvenții în valoare de aproape 600 000 EUR. Din această sumă, 500 000 EUR au provenit din Fondul social european și 100 000 EUR din fonduri naționale.

În vederea recuperării fondurilor pretins fraudate, Biroul EPPO din București a dispus punerea sub sechestru a tuturor bunurilor care aparțin suspecților, până la valoarea totală a prejudiciului. Suspecții au fost plasați sub control judiciar de către EPPO.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Silvestru Șoșoacă, săltat de polițiști pentru a fi dus la audieri într-un dosar penal. George Simion l-ar fi ajutat să falsifice semnăturile pentru alegerile europarlamentare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii