Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul eolian „Mireasa“ va fi racordat la un centru de calcul. Proiectul este la Agenția de Mediu Constanța (document)

ro

10 Oct, 2018 00:00 3536 Marime text
Mireasa Energies SRL solicită acord de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru proiectul „Construire centru de calcul Mireasa și racordare electrică la parcul eolian Mireasa1 - 50 MW“. Proiectantul general al lucrării este Monsson Alma SRL. Investiția este situată în extravilanul comunei Siliștea, județul Constanța.
 
Memoriul de prezentare necesar emiterii acordului de mediu pentru obiectivul de investiții „Construire Centru de calcul Mireasa și racordare electrică la parc eolian Mireasa1 - 50 MW” a fost elaborat conform conținutului-cadru prevăzut în Anexa nr.5 la
Ordinul nr. 135/2010 pentru aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice și private, completat cu datele și informațiile cuprinse în Anexa nr. II A și Anexa nr. III la Directiva 2014/52/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 aprilie 2014 de modificare a Directivei 2011/92/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiectelor publice și private asupra mediului.
 
Mireasa Energies SRL planifică să dezvolte un centru de calcul în zona localității Gălbiori, în extravilanul comunei Siliștea, județul Constanța. Proiectul constă în instalarea, conectarea electrică la parcul eolian Mireasa1 și exploatarea unor servere în incinta Centrului de calcul, folosind echipamente de înaltă performanță. Centrul de calcul va fi amplasat în extravilanul comunei Siliștea, în zona de terenuri agricole, lângă stația de transformare a parcului eolian Mireasa1- 50 MW. Sistemele/unitățile de calcul vor fi amplasate în clădire/clădiri tip hală metalică sau sisteme modulare tip container.
 
Suprafața clădirilor ce adăpostesc sistemele de calcul este de aproximativ 3.500 mp, iar regimul de înălțime al clădirilor va fi parter și parter plus etaj cu înălțimea de până la 15 metri. Sunt prevăzute 14 module de câte 5 containere fiecare sau una sau mai multe hale metalice. De asemenea, va fi prevăzută o zonă de magazie.
 
Amplasamentul a fost ales pe un teren proprietate privată Mireasa Energies SRL, adiacent stației Mireasa1, de unde centrul de calcul se poate alimenta fără costuri mari pentru realizarea traseelor de cabluri și a infrastructurii necesare. Conform ultimelor statistici disponibile, numărul de utilizatori de internet va crește de la 3,3 miliarde la 4,6 miliarde sau va ajunge pana la 58% din populația globală, pana în 2021. Digitalizarea aduce anual creșteri spectaculoase ale numărului de dispozitive conectate și ale traficului generat. În acest context, crearea unor rețele robuste și sigure este esențială pentru a putea susține dezvoltarea în viitor.
 
Serverele ocupă un loc important în tehnologia informaticii. Având in vedere contextul descris anterior, Mireasa Energies SRL își propune crearea unor servere în incinta unui centru de calcul și procesare folosind echipamente de înaltă performanța privind creșterea puterii de procesare a informațiilor, ce necesită condiții optime
de operare în mediu controlat. Centrul de calcul va fi împrejmuit cu un gard cu înălțimea de aproximativ 2,5 m, realizat din plasă galvanizată. Durata de construcție-montaj a proiectului este de 12 luni (se vor executa) etapizat. Durata de exploatare a proiectului va fi de 20 de ani.
 

Date despre Mireasa Energies SRL

 
Potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului, societatea a luat fiinţă în anul 2006 şi are sediul social în satul Gălbiori, comuna Crucea. Capitalul social subscris, de 36.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 3.600.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Avantway Properties LTD, cu sediul în Cipri, Nicosia, este asociat unic. Muntmark Emanuel este administratorul firmei, care se ocupă de producţia de energie electrică.

 
În anul fiscal 2015, compania cu zero salariaţi a avut o cifră de afaceri de 27.905.889 de lei şi o pierdere de 8.238.413 lei. Cu zero salariaţi în anul fiscal 2016, compania a declarat o cifră de afaceri de 33.422.838 de lei şi o pierdere de 7.515.206 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri de 24.022.747 de lei şi o pierdere de 12.992.020 de lei.
 
Muntmark Emanuel este asociat în următoarele societăţi: Eco Power Wind SRL, Monsson Alma SRL, Monsson Computer Utility SRL, Monsson SRL, Monsson Trading SRL, Pecineaga Energies SRL, Prudentia SA (radiată), Servoplant Eco Energie SRL (lichidataă), Wind Energy SRL din Caransebeş (în lichidare), Conres SRL (radiată), Farmacia Internaţională Muntmark SRL (radiată), Helvetia Casino SA (radiată), Monsson.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta memoriu proiectului depus la APM Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii