Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasajul Cumpenei. Ultima sută de metri până la finalizarea lucrărilor. Ce mai este de făcut (galerie foto)

ro

03 Sep, 2019 00:00 2530 Marime text
În luna iulie a anului curent, reprezentanţii Primăriei Constanţa spuneau că Pasajul Cumpenei va fi dat în folosinţă „cât mai curând”, termenul desemnând finalul verii. Suntem deja în luna septembrie, iar municipalitatea anunţă că lucrările se află pe ultima sută de metri. La faţa locului, ieri, în jurul orei prânzului, nu se lucra din pricina căldurii excesive, însă pe sensul de mers bd. Brătianu - CET mai sunt de montat panourile fonice, de turnat ultimul strat de covor asfaltic, de trasat liniile de circulaţie, dar şi de finalizat bordura de marmură. De altfel, mai sunt necesare mici retuşuri de vopsea. Pe sensul de mers dinspre CET, şoferii pot observa panourile antifonice şi bordura de marmură, care sunt deja montate de câteva săptămâni.
 
„De astăzi, s-au mutat lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei pe celălalt sens de mers. Astfel, circulaţia rutieră va continua să se desfăşoare pe câte o bandă pe sens, dar pe partea reabilitată a pasajului. După ce a fost turnat asfaltul, au fost montate parapetele de protecţie şi au fost reabilitate rampele de acces către pasaj pe sensul de mers dinspre bulevardul Aurel Vlaicu spre bulevardul I.C. Brătianu, lucrările s-au mutat acum pe cealaltă parte a podului. În perioada următoare se va turna ultimul strat de asfalt şi vor continua lucrările de montare a parapetelor de protecţie. În paralel cu lucrările de modernizare a podului, administratorul drumului public, SC Confort Urban, va executa lucrări de reabilitare a rampelor de acces”, au transmis reprezentanţii Primăriei.
 

Ce presupune reabilitarea Pasajului Cumpenei

 
Lucrările de reabilitare a pasajului presupun, printre altele, scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulaţie, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminaţi stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va însemna şi introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV şi telefonie într-o canalizaţie specială. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor.
 

Costul reabilitării - 7.479.000 de lei

 
Câştigătoarea licitaţiei pentru repararea și modernizarea Pasajului Cumpenei este asocierea SC Mobitom - SC Siebol. Reabilitarea a fost gândită astfel încât să nu fie obstrucţionată total circulaţia. Prin urmare, şi după reluarea lucrărilor, circulaţia pe pod va fi închisă pe câte un sens de mers. Pentru acest proiect, municipalitatea va plăti 7.479.000 de lei.
 
Municipiul Constanţa a atribuit, pe data de 20 septembrie 2016, prin negociere directă, contractul „Dirigenţie de şantier pentru reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ societăţii Design Concept Proiect SRL. Contractul constă în prestarea serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“. Valoarea contractului atribuit este de 10.481,25 de lei (2.356,873 de euro).
 
Înfiinţată în 2013, Design Concept Proiect SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Societatea este controlată de Alexandru-Florian Mălai şi Sorin Costel Mălai. Fiecare asociat deţine 50% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară „activităţi de arhitectură“, este Mălai Sorin Costel.
 

Mobitom SA şi Siebol vor executa lucrările propriu-zise de reparaţii şi modernizare

 
În urma licitaţiei organizate pe data de 16 mai 2016 de Primăria Municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“, acesta a fost câştigat de asocierea Mobitom SA - Siebol SRL. Valoarea contractului este de 5.912.383 de lei fără TVA, adică, 1.343.723 de milioane de euro fără TVA. Tipul procedurii a fost cererea de ofertă, iar procedura s-a desfăşurat offline. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.
 

Despre Mobitom SA, liderul asocierii

 
Mobitom SA a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei, fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence.
 
Firma a fost controlată de către Gheorghe Oancea (care a decedat în 2013), ce avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Asociat persoană fizică este SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu.
 

Despre Five-Holding SA

 
Cu sediul social în municipiul Constanţa, Five-Holding SA a luat fiinţă în anul 1998. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este societatea Ditline Investments Ltd, cu sediul în Cipru, care deţine 86% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru-Oancea, Oana Drăistaru-Oancea şi Alexandru Oancea, fiecare cu 3,5% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Victor Fedul, Gabriel Culea, SC Anirva Manager SRL, reprezentată prin Valentin Ciuceanu. Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii