Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:10 13 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paște 2025. Cum se pregătește ciorba de miel. Rețeta pas cu pas

ro

10 Apr, 2025 10:35 351 Marime text
foto: Freepick.com
În fiecare an, de Paște, ciorba de miel ocupă un loc de cinste pe masa românilor. Aromată, acrișoară și plină de verdețuri proaspete, această rețetă tradițională aduce gustul autentic al sărbătorilor pascale.

Ingrediente pentru 6-8 porții:

• 1,5 kg carne de miel (gât, piept, coaste)
• 2 cepe
• 2 morcovi
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 rădăcină mică de țelină
• 1 legătură de ceapă verde
• 1 legătură de leuștean
• 1 legătură de pătrunjel
• 200 ml borș (sau după gust)
• 2 gălbenușuri

• 200 ml smântână
• sare și piper, după gust
• opțional: orez sau tăiței fini

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală bine și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare. Se îndepărtează spuma de câteva ori, apoi se adaugă legumele tăiate cubulețe: ceapa, morcovii, pătrunjelul și țelina. După ce toate s-au fiert bine, se adaugă borșul fiert separat, pentru un gust acru autentic.

Separat, se bat gălbenușurile cu smântâna, iar amestecul se temperează cu câteva linguri din ciorba fierbinte, apoi se toarnă încet în oală, amestecând continuu pentru a evita coagularea.


La final, se adaugă verdeața tocată mărunt – ceapă verde, pătrunjel și leuștean – care dau prospețime și savoare ciorbei.

Se servește fierbinte, alături de un ardei iute și pâine de casă.



Citește și:

Cum ne decorăm masa de Paște în 2025? Simplu, cu gust și un strop de primăvară!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii