Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru persoane au decedat în urma infecției cu West Nile în România! Anunțul INSP

ro

05 Sep, 2024 14:16 197 Marime text
Virusul West NileDe la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile - 3 iunie şi până pe 5 septembrie, la nivel național s-au înregistrat 47 de cazuri, dintre care 40 confirmate şi 7 probabile, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

Astfel, conform datelor furnizate de INSP, au fost înregistrate patru decese în urma infecţiei cu virusul West Nile - trei în judeţul Suceava şi unul în Bucureşti.

Sursa citată mai menționează că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 14 - s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 - 79 de ani şi 11 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

De asemenea, INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, şi anume să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Citește și: 

Alertă! Bărbat din Constanța infectat cu virusul West Nile!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii