Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru persoane și-au pierdut viața în incendii, în ultimele 24 de ore. Unde s-au produs tragediile

ro

30 Dec, 2022 09:09 935 Marime text

Imagine de la un incendiu, foto: Pexels
În cursul zilei de ieri, pompierii din întreaga țară au acționat pentru stingerea a 93 de incendii, majoritatea dintre acestea produse la locuințe. În urma acestor evenimente, patru persoane și-au pierdut viața, în județele Brăila (1 victimă), Iași (1 victimă) și Mehedinți (2 victime).

Situația cea mai complexă a avut loc, ieri seară, în localitatea Rudina din județul Mehedinți, acolo unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință. Pe timpul intervenției, pompierii au identificat două victime, dintre care o persoană decedată și o alta intoxicată cu fum, aflată în stop cardio-respirator. Din nefericire, cu toate eforturile depuse de echipajele medicale, cea de-a două persoană nu a răspuns manevrelor specifice de resuscitare, aceasta fiind declarată decedată., transmite IGSU. 


Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință! Fie evenimentele sunt observate prea târziu, fie oamenii sunt surprinși în somn sau incendiul se dezvoltă mult prea rapid pentru a mai putea face ceva. Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor.

Pentru a evita astfel de situații, asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea întotdeauna a focului din sobă înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
 

Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente nedorite! 

Misiunile pentru stingerea incendiilor nu au fost singurele cazuri la care au intervenit colegii noștri. Tot în ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 1.368 de persoane, în cazul a 7 misiuni de descarcerare, precum și pentru gestionarea a 180 de intervenții de căutare/salvare sau protecție a comunităților., mai precizează sursa citată. 


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


Citește și: Explozie într-un apartament! Copii și adulți, autoevacuați. Printre ei, un bebeluș de doar 2 ani are nevoie de ajutor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii