Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul-Philippe al României, eliberat pe cauțiune de instanța din Malta. Iată motivul

ro

08 Jul, 2024 14:39 271 Marime text




 
  • Instanța din Malta a dispus față de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar și eliberarea acestuia, pe cauțiune, dupa ce a stat mai mult de 2 luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secția de poliție, pentru a semna prezența.
 
Nu va putea părăsi Malta pentru că pașaportul și orice document de identitate sunt reținute de instanță. Acesta trebuie să plătească o cauțiune de 20.000 de euro, precum și o garanție personală de 30.000 de euro. Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia și prin faptul că, potrivit legislației malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile.
 
La data de 25 iunie, instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României. Hotărârea nu este definitivă. Justiția din România va continua să își facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în țară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele.
 
Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a admis solicitarea de a dezbate în procedură de urgență întrebările preliminare cu care a fost sesizată de către Curtea de Apel Brașov în cazul Prințului Paul. Iar opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român. CE a spus că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare doar pentru presupuse nereguli privind depunerea jurământului de către judecătorii care au decis condamnarea. În plus, Comisia Europeană a argumentat că un mandat european de arestare nu poate fi refuzat doar pentru că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiași MEA.
 
 

Citește și
 Curtea Constituțională a Maltei a respins noua solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii