Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru piața vehiculelor electrice este prognozată pentru prima dată o scădere

ro

08 Jul, 2024 18:45 492 Marime text

Sursa foto: Unsplash


 
  • Pentru prima dată în istorie este prognozată o scădere a înmatriculărilor vehiculelor electrice față de anul precedent, un semnal clar al impactului negativ al noilor măsuri asupra acestui segment, arată Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

La începutul anului 2024, APIA a realizat o prognoză inițială a pieței auto bazată pe condițiile economice și legislative de la acel moment, potrivit digi24.ro.

Printre cauze se numără reducerea ecotichetelor Rabla Plus (valoarea lor a scăzut la jumătate) dar și anunțurile Uniunii Europene privind taxele compensatorii la importurile de vehicule electrice din China, venite pentru a proteja industria auto europeană de concurența neloială.
 
Ca urmare a acestor schimbări, APIA a fost nevoită să revizuiască prognoza pieței auto pentru anul 2024, estimând acum o creștere mai moderată față de cea anticipată la începutul anului. Mai mult decât atât, pentru prima dată în istorie, este prognozată o scădere a înmatriculărilor vehiculelor electrice față de anul precedent, un semnal clar al impactului negativ al noilor măsuri asupra acestui segment.



 Citește și
 
Tesla intenţionează să producă noi modele de automobile electrice. Iată începând de când
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii