Percheziții la Constanța! Sunt vizate contracte de consultanță în domeniul fondurilor europene
Percheziții la Constanța! Sunt vizate contracte de consultanță în domeniul fondurilor europene
24 Nov, 2023 14:59
ZIUA de Constanta
1266
Marime text
Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere, în Municipiul București și județele Constanța și Dâmbovița, într-un dosar penal privind fapte de înșelăciune, prejudiciul fiind de 77.000 de lei.
În fapt, în perioada 2020 - 2021, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, în calitate de administratori ai patru societăți comerciale, împreună cu o femeie, în vârstă de 24 de ani, angajată în cadrul unei firme, ar fi indus în eroare 23 de persoane, în urma încheierii unor contracte de consultanță în domeniul fondurilor europene privind redactarea și depunerea unor proiecte, pentru obținerea de finanțări în diferite programe.
Din cercetări, s-a stabilit că, după achitarea unor avansuri cuprinse între 500 -14.000 de lei pentru realizarea proiectelor, bănuiții întrerupeau legătura cu persoanele vătămate, nerealizând obligațiile asumate.
În vederea administrării materialului probator, la data de 23 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție, la domiciliul bănuiților și sediile societăților implicate, fiind identificate și ridicate medii de stocare, documente contabile, precum și peste 500 de contracte încheiate cu alte persoane, având ca obiect realizarea unor contracte de consultanță pentru redactarea unor proiecte.
De asemenea, la domiciliul unuia dintre bănuiți a fost identificat un pistol tip air soft, acesta fiind ridicat de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, 5 bănuiți și doi martori au fost conduși la audieri.
Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor, destructurat de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii