Percheziții la două instituții medicale din Mangalia. Vizată, vaccinare anti-Covid. Ce spune Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia (VIDEO)
Percheziții la două instituții medicale din Mangalia. Vizată, vaccinare anti-Covid. Ce spune Alina Dan, managerul
Activitatea cadrului se desfășoară într-un alt cadru, independent de centrul spitalului. Colegii noștri se duc acolo și asigură gărzile și turele pentru funcționarea acestuia, a declarat Alina Dan, manager al spitalului Mangalia .
Sunt destul de multe...fals, spălare de bani, trafic de influență, sunt diverse, dar probabil sunt la modul generic ca să poată să deruleze ancheta. Eu am acces pentru că am fost anunțată de la ora începerii perchezițiilor, de la 06.00 dimineața.Sunt diverse echipe de investigații. Au acces colegii care sunt vizați. În prezența lor se întâmplă verificările și perchezițiile.
Mie mi s-a adus la cunoștință 4 asistenți medicali și un medic, dar sunt mult mai mulși vizați.Se întâmplă și la domicilii perchezițiile., a mai precizat managerul Spitalului Mangalia. Pe măasură ce termină , vin și termină aici. Ne anunță în timp real. Tribunalul Suceava este emitentul mandatelor de perchezitie.
Costurile unui certificat erau, spun aceleași surse informate, între 40 și 500 de euro pentru un certificat fals, în funcție de posibilitățile financiare are beneficiarului. De asemenea, până în prezent au fost identificate peste 500 de certificate.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.
Potrivit DNA, în cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“ - au precizat procurorii DNA.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!