Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la mai multe imobile și penitenciare din patru județe și Capitală, într-o cauză privind operațiunile cu droguri (VIDEO)

ro

23 Jul, 2024 17:13 165 Marime text

 
  • Din materialul probator administrat, a reieșit că 5 persoane cercetate (dintre care 3 încarcerate în diferite unități de penitenciar, pentru executarea unor pedepse cu închisoarea) ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor importante sume de bani din comercializarea unor substanțe interzise. 
     
La data de 23 iulie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș, Teleorman, Gorj, Ilfov și municipiului București, inclusiv în 4 unități de penitenciar, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare, fără drept, de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în forma continuată,  alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, și deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Din materialul probator administrat, a reieșit că 5 persoane cercetate (dintre care 3 încarcerate în diferite unități de penitenciar, pentru executarea unor pedepse cu închisoarea) ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor importante sume de bani din comercializarea unor substanțe interzise. 

Astfel, acestea  ar fi procurat, de la alte persoane cercetate în cauză (inclusiv încarcerate), deținut în vederea comercializării și vândut diferite cantități de substanțe cu efecte psihoactive (ADB – 4en- PINACA,  ADB – Butinca), precum și substanțe dopante (metandienonă și oximetolonă) impregnate în coli de hârtie.  

Cu privire la una dintre persoanele cercetate se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Pitești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, al polițiștilor de penitenciare din cadrul penitenciarelor Mioveni, Târgu Jiu, Rahova și Jilava, precum și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Mai multe informații de la Poliția Română despre noile modificări din domeniul siguranței rutiere. Iată despre ce e vorba
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii