Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:05 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Pericol pentru populaţie. Grămezi de pește în putrefacție şi miros de hoit la marginea Constanţei! (galerie foto+video)

ro

06 Mar, 2017 14:24 4901 Marime text


Imagini dezolante la Constanţa! Mai multe kilograme de peşte stricat au fost lăsate în zona adiacentă complexului Badea Cârțan din Tomis Nord, o zonă în care se mai joacă şi copii.
 
Mirosul se poate simţi de la distanţă. De menţionat că unii peşti sunt întregi, alţii având doar capul.
 
Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei DSVSA Constanţa, Cristina Linte, ne-a declarat că, până la această oră, nu a fost făcută nicio sesizare în acest sens.

UPDATE 3, 7 martie, ora 17.07

În imaginile surprinse astăzi de către redactorii ZIUA de Constanţa, se poate vedea că zona a fost curăţată.



Citeşte şi UPDATE 2, ora 18.35


În urma unor sesizări, poliţiştii locali s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că faptele semnalate se confimă. Au fost descoperite 120 de kilograme de capete şi trunchiuri de peşte. Cantitatea de resturi a fost ridicată de Serviciul de Igienă Publică din cadrul Primănei municipiului Constanţa.

Poliţia locală a demarat acţiunea de identificare a persoanelor reponsabile, urmând ca acestea să fie sancţionate contravenţional. În acest sens, se fac verificări la toate societăţile comerciale din zonă care au drept obiect de activitate comercializarea cu peşte şi produse piscicole. Reamintim că acest subiect a ajuns şi în atenţia Gărzii de Mediu, care face verificări în acest sens. De asemenea, se face un apel la populaţie pentru a oferi sprijin în vederea identificării persoanelor responsabile de această faptă. 

UPDATE 1, ora 15.15

ZIUA de Constanţa a obţinut un punct de vedere şi de la directorul Gărzii de Mediu Constanța, Marian Râșnoveanu, care ne-a spus că în acest caz se pot aplica sancţiuni.

„Acele deşeuri au ajuns pe domeniul public. În acest moment, nu se ştie cine este responsabil, pentru a se aplica sancţiuni”, a spus Marian Râșnoveanu.


Sancţiunea depinde de mai multe aspecte.



„Depinde de unde provine peştele, poate fi de la o întreprindere care a avut peşte şi i s-a stricat, să spunem. Avea obligaţia de a-l duce la firme pentru neutralizare. Trebuie investigat. Vedem ce putem afla, cu sprijinul poliţiei”, a mai declarat acesta.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 06 Mar, 2017 20:20 Vreti sa nu mai vedeti asa cv, deschideti Protanul! O sa se ajunga sa stati cu lesurile in usa DSV-ului si a GNM-ului,atat timp cat singura unitate de neutralizare din judet ati inchis-o! Ce zici, Raznovane?