Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoană prinsă în flagrant în timp ce dădea mită, după denunțul unui polițist. Câți bani îi oferea agentului

ro

07 Mar, 2022 13:08 1291 Marime text
Polițist-Imagine cu rol ilustrativ, Sursa foto: Facebook
 

La data de 06.03.2022, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unei persoane care a remis, cu titlu de mită, 1.000 de lei unui agent de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere București.


În fapt,  pentru a nu-i fi întocmit dosar de cercetare penală ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, persoana în cauză a cerut ajutorul soției pentru a-i aduce suma de bani pe care dorea să o ofere polițistului, bani pe care aceasta i-a scos de la un bancomat, transmite direcția Generală Anticorupție. 


Polițistul a sesizat situația la linia Call Center Anticorupție a D.G.A. – 0800.806.806, iar ulterior a formulat denunț care a fost direcționat imediat către echipa operativă în vederea declanșării procedurii de prindere în flagrant.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită și complicitate la dare de mită, iar prin ordonanța din data de 6 martie 2022, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 

 Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie., precizează DGA. 

 
 Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/DGPMB
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii