Persoane private de libertate custodiate de Penitenciarului Constanța–Poarta Albă, la o sesiune de informare
Persoane private de libertate custodiate de Penitenciarului Constanța–Poarta Albă, la o sesiune de informare
20 Feb, 2023 15:53
ZIUA de Constanta
1494
Marime text
Persoane private de libertate custodiate de Penitenciarului Constanța–Poarta Albă au participat astăzi la o sesiune de informare cu privire la utilizarea numărului unic pentru urgențe 112 și a modului în care funcționează Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU) din România, organizată de Sectorul Reintegrare Socială în parteneriat cu Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Constanța.
Reintegrarea persoanelor private de libertate în societate reprezintă o prioritate pentru lucrătorii din cadrul Penitenciarului Constanța–Poarta Albă.
Activitățile desfășurate de către specialiștii Sectorului Reintegrare Socială în colaborare cu celelalte instituții ale statului sunt esențiale în demersul pentru formarea educațională, însușirea comportamentului prosocial și conștientizarea relațiilor interumane., transmite Biroul de presă al Penitenciarului Constanța – Poarta Albă
Numărul de urgență 112 este apelat anual, în mod nejustificat, de un număr ridicat de persoane. În 2022, operatorii STS au preluat peste 10 milioane de apeluri la 112, dintre care 57,82% au reprezentat urgențe, iar diferența de 42,18% au fost non-urgente.
Potrivit sursei citate, în acest scop, Penitenciarul Constanța – Poarta Albă în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale au desfășurat, în data de 20 februarie a.c., o campanie de conștientizare și responsabilizare a persoanelor private de libertate privind situațiile în care este necesară apelarea numărului unic de urgență 112 și modul în care sunt preluate și procesate urgențele. De asemenea, au fost prezentate funcționalitățile tehnice ale Serviciului de urgență 112, utilitatea aplicației mobile Apel 112, competențele operatorilor STS și ale dispecerilor agențiilor specializate – Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie și Salvamont și diferite situații pe care le întâlnesc în activitatea din cadrul centrelor de preluare a apelurilor de urgență 112.
Prezentările teoretice și practice au fost susținute de către specialiștii STS din județul Constanța, care le-au răspuns deținuților la diferite întrebări și curiozități pentru a înțelege mai bine în ce situații nu trebuie să sune la 112, care sunt repercusiunile apelării abuzive, dar și care sunt cazurile când este într-adevăr necesar să apeleze numărul de urgență.
Prin cunoașterea activităților și serviciilor de urgență asigurate de către autoritățile și instituțiile publice din România, precum și prin promovarea unei conduite responsabile în societate poate fi consolidată cultura de securitate la nivel național și îmbunătățite condițiile de viață ale persoanelor care urmează procese de reintegrare socială. La 112, orice secundă este importantă pentru cineva care se află în pericol și, de multe ori, viața cuiva poate depinde de un apel la numărul unic pentru urgențe. Tocmai de aceea Serviciul de urgență 112 trebuie apelat doar atunci când este cu adevărat necesar.
Administrația Națională a Penitenciarelor, prin instituțiile din subordine, alături de Serviciul de Telecomunicații Speciale vor desfășura și alte acțiuni menite să crească nivelul de informare cu privire la Serviciul de urgență 112 și să promoveze apelarea responsabilă a numărului de urgență în rândul cetățenilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii