Peste 10 milioane de euro COMCM SA a scos la vânzare imobilul de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Ce spun reprezentanții societății
Peste 10 milioane de euro: COMCM SA a scos la vânzare imobilul de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Ce spun reprezentanții
22 Oct, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3507
Marime text
- Prețul de pornire al vânzării este de peste 10 milioane de euro
În data de 17.09.2022, s-a desfăşurat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor COMCM SA, întrunită legal, la primă, convocare, cu participarea acţionarilor prezenţi şi care şi-au exprimat votul prin corespondenţă, ce deţin un număr de 232.759.093 acţiuni, reprezentând 98,4945% din capitalul social.
Cu unanimitatea voturilor exprimate, s-au adoptat următoarele hotărâri, conform punctelor de pe ordinea de zi:
- Se aprobă alegerea secretariatului de şedinţă format dintr-o persoană, respectiv dl Calin Dragoş, acţionar al societăţii, cu datele de identificare disponibile la sediul societăţii.
– scopul programului: societatea va răscumpăra acţiunile proprii pentru reducerea capitalului social, prin anularea acţiunilor răscumpărate;
– numărul maxim de acţiuni răscumpărate prin oferta publică de cumpărare este 137.063.674 acţiuni, reprezentând 58% din capitalul social;
– preţul minim este preţul de piaţă de la BVB, din momentul efectuării cumpărării, iar preţul maxim este de 0,3458 lei/acţiune;
– durata programului este de maxim 18 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, urmând a se derula în perioada minimă necesară pentru realizarea lui;
– plata acţiunilor răscumpărate se va face din disponibilităţile curente ale societăţii şi din suma obţinută din vânzarea unui teren, proprietate a societăţii, conform hotărârii AGEA.
În cadrul şedinţei, conform celor postate pe site-ul societăţii, s-a făcut precizarea că sintagma „momentul efectuării cumpărării“ cu privire la data determinării preţului minim pe acţiune se referă la data transmiterii documentaţiei aferente ofertei la A.S.F. pentru aprobarea prospectului.
3. Se respinge aprobarea vânzării unui imobil compus din teren în suprafaţă de 110.000 mp, identificat cu nr. cadastral 255951 şi clădirile construite pe acest teren, respectiv clădirile identificate cu numerele cadastrale de la 255951 - C1 până la 255951 - C26, precum şi orice alte construcţii sau amenajări speciale extratabulare existente pe acest teren, neintabulate, situat la adresa din mun. Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, jud. Constanţa, pentru preţul minim de 10.600.000 euro, pentru susţinerea programului de răscumpărare acţiuni prin oferta publică. Vânzarea se va face prin licitaţie publică. Se respinge împuternicirea consiliului de administraţie să facă toate demersurile necesare realizării operaţiunii de vânzare a imobilului conform hotărârii AGEA.
4. Se aprobă vânzarea unui imobil compus din teren în suprafaţă de 110.000 mp, identificat cu nr. cadastral 255951 şi clădirile construite pe acest teren, respectiv clădirile identificate cu numerele cadastrale de la 255951 - C1 până la 255951 - C26, precum şi orice alte construcţii sau amenajări speciale extratabulare existente pe acest teren, neintabulate, situat la adresa din mun. Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, jud. Constanţa, pentru preţul minim de 10.600.000 euro, pentru susţinerea programului de răscumpărare acţiuni prin oferta publică. Vânzarea se va face prin licitaţie publică. Suma încasată din această vânzare, în vederea susţinerii programului de răscumpărare, se va realiza într-un cont Escrow, eliberarea disponibilului din acest cont va fi posibilă numai pentru plata acţiunilor răscumpărate. Se aprobă împuternicirea consiliului de administraţie să facă toate demersurile necesare realizării operaţiunii de vânzare a imobilului conform hotărârii AGEA.
Pentru a putea înțelege mai bine cele votate de către conducerea societății de la malul mării, am solicitat lămuriri cu privire la punctul 3, privind respingerea proiectului de vânzare. Reprezentanții COMCM SA ne-au transmis următoarele: „ Pentru punctul 3 inscris pe ordinea de zi au existat 2 propuneri de hotarare, respectiv propunerea formulata de societate si propunerea de hotarare primita de la actionarul TRANSI, in care suplimentar, este inscrisa si "Suma incasata din aceasta vanzare, in vederea sustinerii programului de rascumparare, se va realiza intr-un cont Escrow, eliberareadisponibililui din acest cont va fi posibila numai pentru plata actiunilor rascumparate". Propunerea de hotarare este publicata pe site-ul societatii, in materialul Adresa actionar propunere hotarare punctul 3. Astfel, in hotararea AGEA la pct . 3 se respinge propunerea de vanzare formulata de societate si se aproba propunerea de vanzare conform propiectului de hotarare transmis de actionarul TRANSI (in care este reglementata incasare in contul Escrow)”.
Motivul vânzării
Conform notei de informare care a însoțit convocatorul AGEA COMCM SA, prin care reiese că societatea a primit o ofertă indicative de cumpărare a imobilului. Imobilul de pe bulevardul Aurel Vlaicu va fi scos la vânzare pentru suma minima de 10,6 milioane de euro.
„Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor este convocata in contextul in care la sediul societatii a fost primita o Oferta Indicativa de cumparare a imobilului ce face obiectul hotararii de aprobarea a vanzarii la punctul 3 al ordinii de zi al AGEA convocata pentru data de 17/18.09.2022. Pentru obtinerea pretului cel mai bun propunem actionarilor ca pretul de vanzare minim sa fie 10.600.000 euro, iar vanzarea sa se faca prin licitatie publica. Prin demersul propus la punctul 2 al ordinii de zi al AGEA convocata pentru data de 17/18.09.2022, oferim actionarilor posibilitatea sa isi fructifice investitia in actiuni COMCM, sursa fondurilor pentru plata actiunilor rascumparate fiind, asa cum este mentionat in ordinea de zi, sursele proprii ale societatii si fondurile obtinute vanzarea terenului pentru care a fost primita oferta de cumparare. Efectuarea acestei vanzari si derularea programului de rascumparare actiuni proprii, urmate de anularea lor si reducerea corespunzatoare a capitalului social, nu prejudicieaza functionarea societatii, avand in vedere ca inca din 2015 nu mai este desfasurat obiectul principal de activitate, respectiv Fabricarea betonului”, se arată în nota de informare.
Despre COMCM SA
Firma are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144, municipiul Constanța, fiind înființată în anul 1991. Acționari sunt persoane juridice – 0,4424%, acționari persoane fizice – 10,0821%, SIF Transilvania – 56,7247% și Constantin Frățilă – 32,7508%.
Persoanele împuternicite sunt Gabriela Alexe – administrator și președinte CA, Mihăiță-Giani Vătuiu – administrator, Bogdan Liviu Filip – administrator, Bogdan Nicolae Roșu – administrator, Constantin Frățilă – administrator, Cosmin Arion – administrator, Cristian Bușu – administrator, Dragoș Călin – administrator, Irina Elena Arion – administrator. Censor este Mirea D. Mărioara PFA. Activitatea principală a companiei, conform codului CAEN, este reprezentată de fabricarea betonului.
Societatea are următoarele puncte de lucru: COMCM Constanța SA Surcursala Agenției București SA – str. Cosmonauțilot 5A, București, COMCM SA Filiala de producție sec. și deservire soc. SA – bd. Aurel Vlaicu nr .144, Constanța, COMCM SA Filiala Constructii SA – str. Badea Cârțan, Constanța, Bufet Unirii – str. Unirii nr. 32-34, Cămin CAzare Medeea 1 – aleea Albatrosului nr. 11-13, Constanța, Cămin Cazare Tranzit – bd. Aurel Vlaicu 144, Complex Hârșova – str. Eternității, Hârșova, Cămin Albatros – loc. Năvodari, str. Midiei, Complex Doru Ancuței – str. Oituz, Mangalia, Cămin Pescăruș – str. Negru Vodă, Mangalia, Bufet – aleea Albatros nr. 11, Constanța, Magazin Gloria – str. Oborului nr. 38, Constanța, Hotel – str. Unirii nr. 32-34, Constanța, Cantina Restaurant Tranzit – bd. Aurel Vlaicu 144, Cariera Sibioara – comuna Lumina, Depozit – Eforie Nord, Depozit – str. Oituz 63, Mangalia, Punct de lucru – comuan 23 August, sos. Constantei.
Pentru anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 1.477.675 lei, cu o pierdere de 5.300.181 lei.
Potrivit confidas.ro, Constantin Frățilă apare și în firmele Global Building Investment SA – 50%, Alcorex Building SRL – 100%, SCUT SA – 43,22%, Konstadt Papier Technik SA – 25%, Aro-Palace SA – administrator, Transilvania Investments Alliance SA – membru consiliu supraveghere, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA – administrator.
Roșu Bogdan Nicolae apare în firmele Kizomba Partners SRL, Turism, Hoteluri Restaurante Marea Neagră SA. Gabriela Alexa este censor la Kronstadt Papier Technik SA.
Călin Dragoș este fondator al Agenției pentru Creanțe-Compensare și Scontare SA, este acționar la SIF Transilvania Project Management Company SA, administrator la Tusnad SA și Neptun-Olimp SA.
Mihăiță Giani Vătuiu apare la Neptun-Olimp SA și Turism, Hoteluri Restaurante Marea Neagră SA. Arion Irina Elena apare în Alexa Business & Investments SRL și Consulting&Construction Investments SA.
Cosmin Arion este asociat unic la Arion Gaming SRL, fondator la New Love Construct SA, cât și acționar la Mamaia North Investments SA și la Dominic Real Estate SRL.
Cristian Bușu apare în Fondul Proprietatea SA, Electromagnetica SA, Flaros SA, Turism Felix SA și Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății COMCM SA Constanța, convocată în ședință
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii