Peste 1000 de persoane asistate medical de pompierii salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit
Peste 1000 de persoane asistate medical de pompierii salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit1.220 de persoane au fost asistate medical de pompierii salvatori, în ultimele 24 de ore
O pondere de aproximativ 80% din totalul celor 1.524 situații de urgență gestionate la nivel național a constat în acordarea asistenței medicale, echipajele SMURD acționând la 1.217 solicitări.
De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 146 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 159 misiuni pentru protecția comunităților.
Din totalul celor 146 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, 91 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier), fiind afectate în total 170 ha., transmite IGSU.
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 2 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
- Salvatorii suceveni au acționat, ieri, în localitatea Slobozia Sucevei, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Echipajele de intervenție, ajunse la locul evenimentului, au constatat că, în urma impactului puternic, au rezultat două victime încarcerate, dintre care una decedată. Pompierii militari au extras victima din autoturismul avariat, iar după evaluarea medicală la fața locului, aceasta a fost transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.
De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Harghita (4) și Vrancea (1)., mai transmite sursa citată.
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 234 de pompieri salvatori și 170 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp