Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 15 milioane de euro puse pe masă Direcția Hidrografică Maritimă vrea să cumpere sisteme de navigație pentru navele tip Dragor Maritim (DOCUMENT)

ro

11 Jun, 2024 17:00 710 Marime text
  • Achiziția sistemului / sistemelor asigură îndeplinirea misiunilor conform standardelor NATO actuale, astfel încât să permită participarea navei în orice program sau misiune internațională. Prin această achiziție se va asigura, în același timp, siguranța navigației, siguranța echipajului, posibilitatea de a participa la operațiuni de salvare a vieții pe mare, prin compatibilizarea sistemului de comunicații și prin folosirea unui sistem de navigație performant, ce va permite planificarea și executarea căutării maritime în caz de sinistru naval
 
Ministerul Apărării – Unitatea Militară 02133, echivalent cu Direcția Hidrografică Maritimă a anunțat că la data de 15 iulie 2024 va organiza o licitație.
 
Prețul estimat al contractului ce va fi atribuit este 76.042.320 de lei, adică peste 15 milioane de euro, conform cursului actual.
 
Obiectul contractului este furnizare, instalare și punere în funcțiune a minim 1/maxim 3 complete Sistem integrat de navigație la nava tip Dragor Maritim.
 
După cum se arată în descrierea succintă, autoritatea contractantă vrea să încheie un acord – cadru cu maxim trei ofertanți, iar durata acestuia este de patru ani. De asemenea, autoritatea contractantă estimează că va încheia un număr de maxim trei contracte subsecvente, într-o frecvență de un contract subsecvent la 15 luni.
 
Achiziția sistemului / sistemelor asigură îndeplinirea misiunilor conform standardelor NATO actuale, astfel încât să permită participarea navei în orice program sau misiune internațională. Prin această achiziție se va asigura, în același timp, siguranța navigației, siguranța echipajului, posibilitatea de a participa la operațiuni de salvare a vieții pe mare, prin compatibilizarea sistemului de comunicații și prin folosirea unui sistem de navigație performant, ce va permite planificarea și executarea căutării maritime în caz de sinistru naval.
 
Principalale subcomponente ale sistemului care necesită a fi înlocuite sunt: sistemul de navigație inerțială, sistemul de supraveghere și achiziție ținte pe timp de zi și noapte, stații de radiolocații pentru navigație, stații de lucru multifuncționale. De asemenea, obiectul achiziției mai presupune și o serie de lucrări de amenajare interioară generate de caracteristicile tehnice ale noului sistem integrat, precum și lucrări de andocare.
 
Sistemul / sistemele vor fi livrate la bordul navelor de tip Dragor Maritim, dislocate la Dana 0 Port Constanța.
 
Contractul va fi atribuit în baza criteriului cel mai bun raport calitate – preț.
 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: Constantin Lucian Grigorescu – comandant, Dănică Romel Pera – locţiitor, Valentin Gavrilă – şef de stat major, Ramona Popa – consilier juridic; Paul Manolache – p/contabil şef. Comisia de evaluare este formată din: Preşedinte, cu drept de vot: Lt. col. Marius-Radu Popovici, Membri: Lt. Răzvan Tătărășanu, Lt. Cristian Leizeriuc, Asp. Codruț Petrache, Asp. Cristian-Felician Zaharia, Membri de rezervă: P.c.c. Violeta-Marinela Stoica, P.c.c. Radu-George Cristian.
 
Anunțul de participare la licitație a fost publicat în SEAP pe 11 iunie 2024.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Direcția Hidrografică Maritimă cumpără energie electrică! Serviciile vor fi asigurate de Tinmar Energy SA, din București! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii