Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:14 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 3000 de obiecte pirotehnice găsite la locuinţele suspecţilor din cazul violenţelor din Piaţa Victoriei

ro

23 Feb, 2017 13:40 1696 Marime text
Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în baza delegării, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, au pus în aplicare în această dimineaţă 13 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind violențele din noaptea de 01/02 februarie înregistrate în Piața Victoriei.

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate până la această dată și în baza colaborării cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost identificate mai multe persoane, despre care există date și indicii că au participat la acțiunile violente menționate.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate în această dimineață au fost găsite și ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate.
Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciului Investigații Criminale.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Reamintim că, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus prin ordonanța din data de 02.02.2017, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:
Gheorghe Octavian, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
Moraru Alexandru, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
Pavel Andrei Cătălin, pentru săvârșirea infracțiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice;
Palade Alexandru Claudiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
Iancu Robert Liviu, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice;
Iancu Alin Alexandru, pentru săvârșirea infracțiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase;
Rașcov Milan Miroslav, pentru săvârșirea infracțiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase;

Fagel Andrei Bogdan, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 01/02.02.2017, în timp ce se aflau în zona Piața Victoriei, în contextul în care in zona respectiva avea loc o manifestație cu caracter pașnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpații s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăți de gheață, containere) în jandarmii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, provocându-le acestora suferințe fizice.
Prin acțiunile lor violente, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică.

De asemenea, asupra unora dintre inculpați au fost găsite obiecte periculoase (cuțite, bricege) care erau interzise a fi deținute într-o astfel de adunare publică.
Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații Pavel Andrei Cătălin, Iancu Alin Alexandru, Iancu Robert Liviu și Rașcov Milan Miroslav pe o perioadă de 60 de zile.
Pentru inculpații Palade Alexandru Claudiu, Moraru Alexandru, Gheorghe Octavian și Fagel Andrei Bogdan, procurorii au solicitat Judecătoriei Sector 1 București luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul acestei instanțe.
În cauză, cercetările continuă pentru lămurirea situației de fapt și strângerea tuturor probelor necesare soluționării cauzei, opinia publică urmând a fi informată pe măsură ce stadiul cercetărilor o va permite.

"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" - se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii