Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Peste 900 de cetățeni au votat la Constanța la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din Republica Moldova (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

20 Oct, 2024 17:58 293 Marime text
Astăzi, 20 octombrie 2024 au loc în Republica Moldova alegeri prezidenţiale dar și referendum republican constituțional. Alegerile prezidenţiale din 2024 reprezintă cel de-al cincilea scrutin prezidenţial de la independenţa Republicii Moldova. 
 
Cetățenii din Republica Moldova care se află în România au posibilitatea să îți exercite dreptul de vot pentru alegerile prezindențiale și referendumul republican constituțional și la Constanța.

„Până la această în Constanța au votat 756 de cetățeni ai Republicii Moldova. Secția este deschisă până la ora 21.00. Așteptăm toți basarabeni. Puteți vota fie cu pașaport valabil sau expirat, sau cu buletin valabil sau provizoiu. Îndemn comunitatea basarabenilor din Constanța să vină în număr cât mai mare la vot '' a declarat Vasile Catarga, președintele Secției de Votare din Constanța.


Sunt așteptate la urne, conform estimărilor, aproximativ 1.200 de persoane cu drept de vot. Alegătorii pot vota în intervalul orar 07:00-21:00. 
 

UPDATE, ora 21.10:

La închiderea urnelor, la Constanța au votat 905 cetățenii ai Republicii Moldova. 

Instituția Prefectului – Județul Constanța  a făcut demersuri pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral.

În acest sens, cu sprijinul reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța și ai Universității „Ovidius”, a fost amenajată o secție de votare în sediul instituției de învățământ superior de pe bulevardul Mamaia, nr.124, transmite o informare din partea Prefecturii Constanța. 

Secția de votare este dotată cu 4 cabine de vot și 2 urne pentru buletinele de vot (câte una pentru fiecare scutin), dar și alte materiale necesare organizării și desfășurării alegerilor. 

Măsurile de ordine și siguranță la alegerile prezindențiale și referendumul republican constituțional din data de 20 octombrie 2024 sunt asigurate de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

>

Citește și: 

Duminică, 20 octombrie 2024, zi de vot pentru cetățenii Republicii Moldova. Unde pot vota în Constanța?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii