Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 75.800 de copii au cel puţin un părinte la muncă în afara ţării

ro

02 Dec, 2021 14:07 1418 Marime text
  • 75.800 de copii au cel puțin un părinte la muncă, în afara țării

Pe primul loc este județul Suceava: în iunie 2021, 7.216  copii din Suceava aveau unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.


Aproape 700 de copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate din cinci judeţe - Suceava, Iași, Vaslui, Mureș și Hunedoara - vor fi integrați în programe complexe de sprijin psiho-socio-educațional, se arată într-un document transmis de Organizația Salvați Copiii.



Bucureşti, 02 decembrie 2021 – Într-o perioadă socială dificilă, marcată de criza sanitară și de restricții, peste 75.800 de copii sunt în grija rudelor sau a unui părinte, în țară, în urma migrației economice a părinților, arată statisticile oficiale[1], care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.



Organizația Salvați Copiii România, cu sprijinul PEPCO România, va întări programul de sprijin pentru copiii  rămași singuri acasă, un fenomen sociologic de amploare, care are consecințe agravate, deopotrivă psiho-emoționale și sociale, pe fondul crizei pandemice pe care o traversăm.
 

„Copiii rămași singuri în țară, pentru că părinții sunt nevoiți să muncească peste granițe, au fost vulnerabilizați suplimentar, în această perioadă de criză sanitară. Mulți dintre ei au trecut prin anxietățile acestei perioade fără să o aibă pe mama alături.

Izolarea socială care a fost necesară, pentru a limita pandemia, pe ei i-a marginalizat și mai mult, pentru că și-au auzit părinții doar la telefon”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.



La Constanța, numărul copiilor rămați singuri acasă este de 2.833.

Sursă foto: unsplash.com/ Ben Wicks

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii