Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste un milion şi jumătate de euro din fonduri norvegiene Oil Depol Services a finalizat cu succes două mari „Proiecte Verzi“ (document+galerie foto)

ro

21 Apr, 2016 00:00 4549 Marime text


De peste 15 ani, SC Oil Depol Service SRL pune în practică viziunea Programului „Inovare Verde în Industria din România“, fiind un furnizor de top de servicii integrate în domeniul decontaminării. Ieri, firma de top din Constanţa a marcat încheierea a două proiecte de investiţii, realizate cu fonduri norvegiene. Cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte ecologizarea, Oil Depol Services a reuşit să aducă în România banii norvegienilor, pe care să-i folosească la creşterea capacităţii tehnologice de furnizare a serviciilor de management integrat al deşeurilor generate pe platformele marine.
 
Ieri, compania a marcat încheierea proiectelor „DECON Technologies for a Greener Environment“ şi „Technology for Offshore Waste Management“.
 
Obiectivele Generale ale Mecanismului Financiar Norvegian 2009 - 2014 sunt reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European, precum şi consolidarea relaţiilor bilaterale dintre Norvegia şi România.

Proiectul „DECON Technologies for a Greener Environment“ a condus la creşterea capacităţii tehnice de furnizare a serviciilor de bioremediere, la introducerea unui serviciu ecologic nou în domeniul reabilitării sistemelor de trasee tubulare, precum şi la crearea a 11 noi locuri de muncă verzi. „Valoarea totală iniţială a proiectului a fost de 1.988.817 euro. Pentru că am reuşit să facem o economie la achiziţionarea echipamentelor, am putut să cumpărăm şi o unitate de inspecţie TV. Acesta este un robot autopropulsat, care se deplasează pe traseul conductelor şi putem vedea astfel, în timp real, unde anume şi de ce natură este problema“, au explicat reprezentanţii Oil Depol.
 
În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect, „Technology for Offshore Waste Management“, acesta a avut o valoare de 545.000 de euro, partea de finanţare nerambursabilă, dintr-un proiect cu o valoare totală de 1.307.217 euro.



Astfel, prin intermediul celor două proiecte s-a ajuns la o valoare totală a investiţiilor în echipamente şi mijloace de transport de 3.291.693 de euro, la crearea a 24 de noi locuri de muncă verzi şi la o sumă totală de 1.495.000 de euro, bani proveniţi din finanţare nerambursabilă, din fonduri norvegiene. Aceste fonduri au fost utilizate pentru achiziţionarea de utilaje şi echipamente, după cum urmează: un utilaj de omogenizare rânduri de bioremediere, patru vidanje, un sistem de reabilitare a traseelor de canalizare (lining), un container de depozitare a materialului aferent sistemului de lining, o unitate de inspecţie TV; o pompă de înaltă presiune cu accesorii; un trailer; un tractor cu accesorii; 100 de containere pentru nămol; cinci containere abroll (suplimentar, prin utilizarea economiilor rezultate din achiziţii), o pompă de înaltă presiune pentru utilizare offshore, un echipament automat de curăţare exterioară cu înaltă presiune.

 
Programul „Inovare Verde în Industria din România“ face parte din schema de finanţare oferită de Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014 (Granturile Norvegiene) şi contribuie la reducerea disparităţilor socio-economice în Spaţiul Economic European şi la întărirea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii