Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:01 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul de acțiune pentru energie durabilă și climă al municipiului Constanța, în consultare publică (DOCUMENT)

ro

24 Jan, 2024 05:25 1019 Marime text
Primăria Constanța a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Elaborare Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) al municipiului Constanța“.

Proiectul supus dezbaterii publice poate fi consultat pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Constanța, la adresa www.primaria-constanta.ro, în secțiunea „De Interes Public / Transparență Decizională pe Legea 52/2003 / Informare și consultare publică“, dar și în secțiunea „documente”.


Astfel, în intervalul 23.01.2024 – 5.03.2024, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, prin: e-mail, pe adresa programe.proiecte@primaria-constanta.ro, poștă, pe adresa Primăriei Municipiului Constanța, B-dul Tomis nr. 51 sau pot fi depuse la Centrul de informare pentru cetățeni – incinta City Park Mall.

Planul pentru energie durabilă și climă al municipiului Constanța se dezvoltă având în vedere o viziune pe termen mediu și lung, cu obiective pentru anii 2030, respectiv 2050, care să definească evoluția viitoare a comunității și țintele spre care va fi orientat întregul proces de planificare.

Obiectivele propuse în legătură cu atenuarea schimbărilor climatice sunt:
  • pe termen mediu, orizontul anului 2030, diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55%, față de anul de referință;
  • pe termen lung (2050), atingerea neutralității climatice pe teritoriul municipiului Constanța.
Obiectivele propuse în legătură cu adaptarea la efectele schimbărilor climatice sunt:
  • prevenirea apariției hazardurilor climatice;
  • îmbunătățirea rezilienței comunității.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii